SVRLJIŽANIN JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU U PARIZU! Pljačkaši upali u prodavnicu dijamanata, vezali prisutne i pobegli sa dijamantima! Onda je USLEDILA prava AGONIJA (FOTO)

france-4212388_1280

Srpski državljanin, rodom iz Svrljiga, koji živi i radi u Parizu uspeo je posle tri godine da se izbori za pravdu i dokaže da nije kriv za pljačku koja se odigrala 2019. godine u jednoj zlatari.

Njega je francuska policija teretila za organizovanje pljačke gde je iz radnje, u kojoj je bio šef obezbeđenja, ukradeno 12 miliona evra, u nakitu i dijamantima.

Ova holivudska priča odigrala se 27. jula 2019. godine kada su maskirani pljačkaši ušli u prodavnicu nakita i iz nje odneli dijamante i nakit u vrednosti od oko 12 milona evra. Međutim, francuska policija – dobro uigrana, presrela je dva pljačkaša i nakon kraće potere ih je uhapsila, ali se za dvojicom još uvek traga. Uhapšeni su su državljani Srbije N.P. i T.B. koji su pod maskama opljačkali ovu radnju. Obojica su ekspresno osuđeni u Francuskoj na 12 i 14 godina zatvora.

 

Ilustracija, foto: Pixabay

Svrljižanina M.M. (37) francuska policija tereti da je organizator ove pljačke pa je zbog toga zadržan u pritvoru četiri meseca.

Francuska policija je M.M. (37) na osnovu lociranja mobilnih telefona povezala sa pljačkašima zbog postojanja osnova sumnje da je primećen da se kretao u istim kvartovima kao i pljačkaši, što su potvrdile i sigurnosne kamere u tim delovima grada, ali to je bio jedini adut policije.

M.M. je negirao da uopšte poznaje pljačkaše koji su 20 dana pre pljačke posetili prodavnicu u kojoj je radio ali su po rečima M.M. bili prerušeni sa lažnim bradama i perikama.

M.M izlazi iz sudnice kao slobodan covek, foto: Svrljiške novine

DAN PLJAČKE

Po rečima M.M. (37) pljačka se odigrava u popodnevnim časovima. Oko 14h M.M. je prošao Rue Saint Honore ulicom, nedaleko od prodavnice dijamanata, gde nema kamera i video nadžora, zbog čega je i policija posumnjala u njegovu umešanost u pljački.

Policija je posumnajala da im je zapravo M.M. dao ključ od blindiranih vrata koja se nalaze iza prodavnice dijamanata, jer se u jednom trenutku na kamerama prikazao T.B. pa je to nadležnima bilo očigledno.

Pljačkaši potom ulaze na zadnja vrata uz pretnju vezuju i obaraju na pod direktora radnje, vezuju jednu službenicu i M.M. (37) – radnika obezbeđenja. U tom trentuku u prostoriji su se našla i dva strana klijenta iz Španije koji su takođe pretrpeli teror pljačkaša. Potom, njih četvorica uzimaju plen i beže. Policija ih susreće na izlazu iz ulice, hapsi dvojicu ali dvojica su uspela da umaknu i to baš ona dvojica sa dijamantima i nakitom u vrednosti od 12 miliona evra.

POVEZANOST?!

Do dana današnjeg policija u Parizu nije uspela da pronađe još dvojicu pljačkaša koji su sa torbama pobegli iz zlatare i od tada im nema ni traga ni glasa. M.M. terete da je organizovao pljačku i zatvaraju ga u istražni zatvor. Oduzimaju mu dokumenta i tretiraju ga kao prvookrivljenog. Onda, nakon četiri meseca ga pustaju da se brani sa slobode, uz sudski nadžor, što znači da proces uveliko traje. Tri godine je trajala agonija oko ove pljačke, da bi pre nekoliko dana bila i zvanično okončana, bar za jednog čoveka.

Osumnjičenog M.M. (37) Sud poziva na ročište. Advokatica okrivljenog je iznela sve relevantne dokaze da Svrljižanin nije kriv. Ali, pored pljačke u julu 2019. godine, na teret mu se stavljaju još tri slične pljačke u radnjama gde je prethodno bio obezbeđenje. Sudija je predložio da se M.M. osudi na devet godina zatvora zbog dela koja mu se stavljaju na teret, ali je komisija koja je odlučivala ipak presudila u korist M.M. i oslobodila ga svih optužbi zbog nedostatka dokaza.

Informacije u tekstu: M.M. (37), nezvanični navodi nadležnih

 

 

Izvor: Svrljiške novine/Niške novine

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

POČINJE NAJSTARIJI TURNIR U MALOM FUDBALU – 300.000 DINARA JE PRVA NAGRADA!

Sport i muzika

Negujmo i Boban Rajović objavili novu pesmu „Ložimo se, ložimo“ posvećenu našim igračima na Euro 2024

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt