СВРЉИЖАНИН ЈЕДВА ИЗВУКАО ЖИВУ ГЛАВУ У ПАРИЗУ! Пљачкаши упали у продавницу дијаманата, везали присутне и побегли са дијамантима! Онда је УСЛЕДИЛА права АГОНИЈА (ФОТО)

Српски држављанин, родом из Сврљига, који живи и ради у Паризу успео је после три године да се избори за правду и докаже да није крив за пљачку која се одиграла 2019. године у једној златари.

Њега је француска полиција теретила за организовање пљачке где је из радње, у којој је био шеф обезбеђења, украдено 12 милиона евра, у накиту и дијамантима.

Ова холивудска прича одиграла се 27. јула 2019. године када су маскирани пљачкаши ушли у продавницу накита и из ње однели дијаманте и накит у вредности од око 12 милона евра. Међутим, француска полиција – добро уиграна, пресрела је два пљачкаша и након краће потере их је ухапсила, али се за двојицом још увек трага. Ухапшени су су држављани Србије Н.П. и Т.Б. који су под маскама опљачкали ову радњу. Обојица су експресно осуђени у Француској на 12 и 14 година затвора.

 

Ilustracija, foto: Pixabay

Сврљижанина М.М. (37) француска полиција терети да је организатор ове пљачке па је због тога задржан у притвору четири месеца.

Француска полиција је М.М. (37) на основу лоцирања мобилних телефона повезала са пљачкашима због постојања основа сумње да је примећен да се кретао у истим квартовима као и пљачкаши, што су потврдиле и сигурносне камере у тим деловима града, али то је био једини адут полиције.

М.М. је негирао да уопште познаје пљачкаше који су 20 дана пре пљачке посетили продавницу у којој је радио али су по речима М.М. били прерушени са лажним брадама и перикама.

M.M izlazi iz sudnice kao slobodan covek, foto: Svrljiške novine

ДАН ПЉАЧКЕ

По речима М.М. (37) пљачка се одиграва у поподневним часовима. Око 14х М.М. је прошао Руе Саинт Хоноре улицом, недалеко од продавнице дијаманата, где нема камера и видео наџора, због чега је и полиција посумњала у његову умешаност у пљачки.

Полиција је посумнајала да им је заправо М.М. дао кључ од блиндираних врата која се налазе иза продавнице дијаманата, јер се у једном тренутку на камерама приказао Т.Б. па је то надлежнима било очигледно.

Пљачкаши потом улазе на задња врата уз претњу везују и обарају на под директора радње, везују једну службеницу и М.М. (37) – радника обезбеђења. У том трентуку у просторији су се нашла и два страна клијента из Шпаније који су такође претрпели терор пљачкаша. Потом, њих четворица узимају плен и беже. Полиција их сусреће на излазу из улице, хапси двојицу али двојица су успела да умакну и то баш она двојица са дијамантима и накитом у вредности од 12 милиона евра.

ПОВЕЗАНОСТ?!

До дана данашњег полиција у Паризу није успела да пронађе још двојицу пљачкаша који су са торбама побегли из златаре и од тада им нема ни трага ни гласа. М.М. терете да је организовао пљачку и затварају га у истражни затвор. Одузимају му документа и третирају га као првоокривљеног. Онда, након четири месеца га пустају да се брани са слободе, уз судски наџор, што значи да процес увелико траје. Три године је трајала агонија око ове пљачке, да би пре неколико дана била и званично окончана, бар за једног човека.

Осумњиченог М.М. (37) Суд позива на рочиште. Адвокатица окривљеног је изнела све релевантне доказе да Сврљижанин није крив. Али, поред пљачке у јулу 2019. године, на терет му се стављају још три сличне пљачке у радњама где је претходно био обезбеђење. Судија је предложио да се М.М. осуди на девет година затвора због дела која му се стављају на терет, али је комисија која је одлучивала ипак пресудила у корист М.М. и ослободила га свих оптужби због недостатка доказа.

Информације у тексту: М.М. (37), незванични наводи надлежних

 

 

Извор: Сврљишке новине/Нишке новине

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: