„MISTERIOZNA BOLEST PLUĆA“ U ARGENTINI: SZO prati situaciju

surgery-1822458_1280

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) prati nekoliko slučajeva upale pluća nepoznatog porekla u Argentini, gde su do sada registrovana tri smrtna slučaja.

Deset slučajeva dovodi se u vezu sa privatnom klinikom u gradu San Migel de Tukuman na severozapadu Argentine, saopštila je Panamerička zdravstvena organizacija, regionalna kancelarija SZO.

Svi testovi na poznate respiratorne viruse i druge viralne, baketrijske i gljivične agense su negativni, a nadležni odbacuju mogućnost kovida 19, navodi se u saopštenju.

Foto: Pixabay

Biološki uzorci su poslati argentinskoj Nacionalnoj upravi za laboratorije i zdravstvene institute na dodatno testiranje, koje će uključivati analizu na prisustvo toksina.

Stručnjak za zarazne plućne bolesti sa Univerziteta u Minesoti Majkl Osterhom smatra da bi uzrok bolesti moglo da bude nešto što su pacijenti udahnuli, pošto su pluća obolelih u velikoj meri zahvaćena infekcijom.

Prema njegovim rečima, „misteriozne bolesti“ ponekad se dogode, i najčešće se objašnjavaju lokalnim uzrocima koji uglavnom nemaju pandemijske implikacije.

Dodao je da očekuje preciznije informacije od argentinskih zdravstvenih zvaničnika u narednih pet do sedam dana.

 

 

IZVOR: SKAJ NJUZ

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja