DADILJA OTELA BEBU, DAVALA SEDATEVE DA JE UMIRI: Ko sve može da čuva dete?

baby-4100420_1280

Slučaj dadilje iz Kruševca koja je ukrala bebu, odnela je svom bivšem partneru i rekla da je to njihovo dete, otvorio je mnoga pitanja. Kada angažujemo bebisiterku preko državnih ustanova, znamo i prava i obaveze. Kada ih tražimo privatno, čini se da prihvatamo sve rizike koje taj izbor donosi.

Baka i deka, eventualno tetka servis – najsigurniji. Za sve druge osobe kojima biste da poverite dete, obavezna je preporuka i provera, smatraju sagovornici

Definitivno bi gledala da je to neko koga poznajem ili neka ozbiljna preporuka od osobe koju poznajem, ne bih mogla da ostavim dete čak ni da je profesionalno ta uloga, da ima reference profesionalne, a da nemam osobu koju znam kao posrednika imala bih problem da ostavim dete u tom slučaju – navela je jedna mama.

Foto: Pixabay

Jedan tata kaže da bi trebalo obratiti pažnju na neku pozadinu osobe kojoj prepuštate dete, tako da sigurno da gledate ko je ta osoba, šta želi da postigne ako je mlađa, ako je starija opet neko iskustvo neki dodir ljudski odnos, neke relacije, nema neke unapred predodređene stvari.

Javnost je uznemirio slučaj dadilje iz Kruševca koja je otela bebu od 40 dana. Pamtimo i da je bebi u Beogradu dadilja davala sedative kako bi je smirila. Roditelji biraju dadilje i daju konačni sud.

Savet stručnjaka je da se roditelji obraćaju licenciranim agencijama i da provere da li imaju potrebne dozvole za rad.

 

 

Izvor: RTS

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Proglašeno je 11 izbornih lista

IZBORI – NIŠ 2024: OVO SU IZBORNE LISTE ZA ODBORNIKE

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja