ДАДИЉА ОТЕЛА БЕБУ, ДАВАЛА СЕДАТЕВЕ ДА ЈЕ УМИРИ: Ко све може да чува дете?

Случај дадиље из Крушевца која је украла бебу, однела је свом бившем партнеру и рекла да је то њихово дете, отворио је многа питања. Када ангажујемо бебиситерку преко државних установа, знамо и права и обавезе. Када их тражимо приватно, чини се да прихватамо све ризике које тај избор доноси.

Бака и дека, евентуално тетка сервис – најсигурнији. За све друге особе којима бисте да поверите дете, обавезна је препорука и провера, сматрају саговорници

Дефинитивно би гледала да је то неко кога познајем или нека озбиљна препорука од особе коју познајем, не бих могла да оставим дете чак ни да је професионално та улога, да има референце професионалне, а да немам особу коју знам као посредника имала бих проблем да оставим дете у том случају – навела је једна мама.

Foto: Pixabay

Један тата каже да би требало обратити пажњу на неку позадину особе којој препуштате дете, тако да сигурно да гледате ко је та особа, шта жели да постигне ако је млађа, ако је старија опет неко искуство неки додир људски однос, неке релације, нема неке унапред предодређене ствари.

Јавност је узнемирио случај дадиље из Крушевца која је отела бебу од 40 дана. Памтимо и да је беби у Београду дадиља давала седативе како би је смирила. Родитељи бирају дадиље и дају коначни суд.

Савет стручњака је да се родитељи обраћају лиценцираним агенцијама и да провере да ли имају потребне дозволе за рад.

 

 

Извор: РТС

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: