Апел Министарства унутрашњих послова на родитеље

„Министарство унутрашњих послова апелује на родитеље и организаторе путовања да поштују саобраћајне прописе, децу превозе у дечијим седиштима и користе сигурносне појасеве, као и да децу млађу од 12 година не превозе на предњем седишту, изјавио је данас начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић.

Лакићевић је упозорио да две трећине деце страда у саобраћају у својству путника, а да је број прекршаја непрописног превожења деце, у првих шест месеци ове године, дуплиран у односу на прошлу годину.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova, jutjub/skrinšot

„У току је летња сезона и сезона коришћења годишњих одмора када се ка туристичким дестинацијама у Србији и иностранству упућују читаве породице са децом, а такође велики број деце се превози аутобусима на екскурзије, рекреативне наставе и кампове“, казао је Лакићевић.

Начелник Управе саобраћајне полиције апеловао је на све учеснике у саобраћају, посебно родитеље и организаторе путовања, да поштују саобраћајне прописе, јер сви имамо исти циљ – да ниједно дете не страда у саобраћају.

Министарство унутрашњих послова и Управа саобраћајне полиције свим учесницима у саобраћају желе срећан пут. Дајемо максималне напоре да се безбедно осећате у саобраћају и безбедно стигнете до жељених дестинација“, казао је Лакићевић.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: