Đoković: Posao nije završen

20220708_224049

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je nakon plasmana u finale Vimbldona da je ponovo na iskustvo uspeo da promeni tok meča i napravi preokret kako bi prošao dalje. Novak je meč protiv Kirjosa najavio rečenicom da će biti mnogo vatrometa u tom finalu.

Đoković je sa 3:1 u setovima, nakon preokreta, eliminisao i Britanca Kamerona Norija.

Nisam dobro počeo, bio je bolji u prvom setu. Polufinale grend slema je u pitanju, ali kao i u mnogim polufinalima, tu je mnogo pritiska, mnogo očekivanja, protivnik nije imao mnogo da izgubi, igrajući najbolji turnir u životu, pred domaćom publikom. Želim mu sve najbolje u karijeri i životu i imam mnogo poštovanja za njega„, prvi su utisci Novaka nakon meča.

Foto: RTS Zvanični sajt, jutjub/printskrin

Novak je do plasmana u narednu fazu ponovo došao nakon preokreta.
Nekad su stvari jednostavne. Danas je bilo dosta toplo, bio sam malo stegnut na početku, nije to išlo kako sam želeo i protivnik je dominirao. U drugom setu sam imao sreće da napravim brejk u pravo vreme, malo se promenio momentum tada. Važnost ovakvog meča je došla do izražaja„, dodaje srpski teniser.

Ovo je 68. grend slem koji Novak igra, a u nedelju će učestvovati u 32. finalu.
Hvala na podršci, ali posao nije završen. Sledi osmo vimbldonsko finale. Jedna stvar je sigurna, a to je da će biti mnogo vatrometa u tom finalu. Protivniku je prvo grend slem finale, nema mnogo toga da izgubi. Govorimo o jednom od najboljih servera i snažnih udarača u današnjem tenisu. Nikad nisam dobio set protiv njega, nadam se da će biti drugačije ovoga puta. Još jedno finale za mene na turniru koji toliko volim i nadam se da će iskustvo raditi u moju korist„, zaključio je Novak.

Finale protiv Nika Kirjosa na programu je u nedelju.

 

Izvor: RTS

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji