EPIDEMIJA SE VRATILA NA VELIKA VRATA: Počeo novi talas korone

Epidemiološka situacija u Srbiji iz dana u dan se pogoršava, a profesor dr Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije navodi da će situacija tek biti sve gora u naredna dva meseca.

Epidemija se vratila i to na velika vrata. Srbija se nalazi u lošoj situaciji, ali u Evropi je još gore. Ono što smo videli do sada, govori nam da je pauza, koja je bila oko 1. marta i završila se oko 14. juna je gotova – kaže profesor Kočović.

On je dodao da su ostale zemlje Evrope tek u lošoj situaciji i da je zaraza sve veća.

Foto: Pixabay

Nemačka, Austrija, Italija su u katastrofalnoj situaciji, vidimo da su tu i turističke destinacije. U Srbiji je sve veća zaraza i tek će biti u narednih 60 dana. Mi smo u petom talasu, sve matematike govore da smo u lošoj situaciji – kaže profesor Kočović i dodaje:

Taj talas s jeseni pomeren je sada. U delovima Evrope to je počelo da raste od početka maja. I u drugim država su ljudi prestali da se vakcinišu i to je jedan od problema zašto korona raste – kaže prof. Kočović.

Profesor je istakao da se već sledeće nedelje očekuje veliki porast zaraženih korona virusom.

Već sledeće nedelje nas očekuje preko 2.000 zaraženih. Ono što bi trebalo svi da uradimo, treba da stavimo masku u malim zatvorenim prostorima – istakao je profesor Kočović.

 

 

Izvor: Kurir

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom