ЕПИДЕМИЈА СЕ ВРАТИЛА НА ВЕЛИКА ВРАТА: Почео нови талас короне

Епидемиолошка ситуација у Србији из дана у дан се погоршава, а професор др Петар Кочовић, стручњак за информационе технологије наводи да ће ситуација тек бити све гора у наредна два месеца.

Епидемија се вратила и то на велика врата. Србија се налази у лошој ситуацији, али у Европи је још горе. Оно што смо видели до сада, говори нам да је пауза, која је била око 1. марта и завршила се око 14. јуна је готова – каже професор Кочовић.

Он је додао да су остале земље Европе тек у лошој ситуацији и да је зараза све већа.

Foto: Pixabay

Немачка, Аустрија, Италија су у катастрофалној ситуацији, видимо да су ту и туристичке дестинације. У Србији је све већа зараза и тек ће бити у наредних 60 дана. Ми смо у петом таласу, све математике говоре да смо у лошој ситуацији – каже професор Кочовић и додаје:

Тај талас с јесени померен је сада. У деловима Европе то је почело да расте од почетка маја. И у другим држава су људи престали да се вакцинишу и то је један од проблема зашто корона расте – каже проф. Кочовић.

Професор је истакао да се већ следеће недеље очекује велики пораст заражених корона вирусом.

Већ следеће недеље нас очекује преко 2.000 заражених. Оно што би требало сви да урадимо, треба да ставимо маску у малим затвореним просторима – истакао је професор Кочовић.

 

 

Извор: Курир

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: