УВЕЛИ ПАПРЕНЕ КАЗНЕ ЗА ТУРИСТЕ: Нема више ни шетње у бикинију

Туристи на шпанској обали могли би да се суоче са папреним казнама од неколико стотина евра, уколико буду ухваћени док обављају нужду у мору или у близини плаже.

Градске власти у Вигу, у региону Галација, обавестиле су јавност да ће свако ко буде ухваћен док врши нужду у „мору или на плажи“ бити обавезан да плати казну од 745 евра.

Ilustracija, foto: Pixabay

Градско веће је јавно уринирање означило као „мањи прекршај“ и „кршење хигијенских и сантираних прописа. Они планирају и да поставе јавне тоалете на плажама током главне сезоне, преноси Даилy Маил.

Званичници су такође саопштили да би могли да оду и корак даље, те да не кажњавају људе само због мокрења на плажи, већ и све жене које носе бикини ван плаже.
Наводно би свако ко је неприкладно обучен на улици могао да добије новчану казну, а овом правилу подлежу и мушкарци који не носе мајицу, односно шетају голог торзоа.

У Шпанији ће такође пооштрити казне за све оне који остављају било какво ђубре за собом, а забрањена је и употреба сапуна или гелова за туширање у мору преноси Блиц Жена.

Посетиоци плаже који су ухваћени како се играју палицом и лоптом или покушавају да резервишу место на плажи пешкиром, такође ће бити кажњени према законским атктима који ће ступити на снагу 18. јула.

И на Мајорци и Ибици најављена су нова правила – туристи ће бити ограничени на само шест пића дневно током свог „алл-инцлусиве одмора“ – три за ручак и три за вечеру. Свако ко жели више од три алкохолна пића по оброку, то задовољство ће морати да плати.

 

Извор: Курир

 

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: