UVELI PAPRENE KAZNE ZA TURISTE: Nema više ni šetnje u bikiniju

water-4464423_1280

Turisti na španskoj obali mogli bi da se suoče sa paprenim kaznama od nekoliko stotina evra, ukoliko budu uhvaćeni dok obavljaju nuždu u moru ili u blizini plaže.

Gradske vlasti u Vigu, u regionu Galacija, obavestile su javnost da će svako ko bude uhvaćen dok vrši nuždu u „moru ili na plaži“ biti obavezan da plati kaznu od 745 evra.

Ilustracija, foto: Pixabay

Gradsko veće je javno uriniranje označilo kao „manji prekršaj“ i „kršenje higijenskih i santiranih propisa. Oni planiraju i da postave javne toalete na plažama tokom glavne sezone, prenosi Daily Mail.

Zvaničnici su takođe saopštili da bi mogli da odu i korak dalje, te da ne kažnjavaju ljude samo zbog mokrenja na plaži, već i sve žene koje nose bikini van plaže.
Navodno bi svako ko je neprikladno obučen na ulici mogao da dobije novčanu kaznu, a ovom pravilu podležu i muškarci koji ne nose majicu, odnosno šetaju golog torzoa.

U Španiji će takođe pooštriti kazne za sve one koji ostavljaju bilo kakvo đubre za sobom, a zabranjena je i upotreba sapuna ili gelova za tuširanje u moru prenosi Blic Žena.

Posetioci plaže koji su uhvaćeni kako se igraju palicom i loptom ili pokušavaju da rezervišu mesto na plaži peškirom, takođe će biti kažnjeni prema zakonskim atktima koji će stupiti na snagu 18. jula.

I na Majorci i Ibici najavljena su nova pravila – turisti će biti ograničeni na samo šest pića dnevno tokom svog „all-inclusive odmora“ – tri za ručak i tri za večeru. Svako ko želi više od tri alkoholna pića po obroku, to zadovoljstvo će morati da plati.

 

Izvor: Kurir

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji