За мере активне политике запошљавања 6,5 милијарди динара

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић потписали су данас Споразум о учинку НСЗ за 2022. годину.

Потписивање, фото: Министарство, скриншот, јутјуб линк
Потписивање, фото: Министарство, скриншот, јутјуб линк

Кисић Тепавчевић је навела да су тим споразумом дефинисани циљеви, планови и активности НСЗ у наредном периоду, који су у потпуности у складу са Стратегијом запошљавања.

Према њеним речима, Споразум отвара могућност да, пре свега, млади људи, али и друге теже запошљиве категорије, у што краћем року пронађу место на тржишту рада.

Она је подсетила на то да су током претходне године постигнути значајни резултати када је у питању тржиште рада и реализовани сви циљеви предвиђени прошлогодишњим Споразумом о учинку НСЗ.

Министарка је навела да је стопа незапослености смањена, да су спроведене мере активне политике запошљавања, у које је било укључено више од 18.000 људи, као и да је у току спровођење другог круга програма „Моја прва плата“.

Она је истакла да је Влада Србије, мотивисана оваквим одличним резултатима, за реализацију мера активне политике запошљавања у овој години определила 6,5 милијарди динара, што је за 1,3 милијарде динара више у односу на претходну годину.

Према њеним речима, предвиђено је да у те мере буде укључено више од 20.000 људи, од којих је више од 2.000 особа са инвалидитетом.

Овакве активности показују да је јасан циљ Владе да се унапреди положај на тржишту рада пре свега најосетљивијих категорија становништва, да се повећа стандард свих грађана и да наша земља иде путем напретка, нагласила је министарка.

Мартиновић је рекао да су се потписивањем овог споразума стекли услови за расписивање јавних позива за програме запошљавања у 2022. години и да се послодавци и незапослена лица определе за неки од програма.

Он је изразио уверење да ће та служба и ове године бити добар партнер послодавцима и незапосленим лицима и да ће на тај начин омогућити да се ситуација на тржишту рада и даље креће у позитивним правцима.

Извор: Влада Србије

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: