Za mere aktivne politike zapošljavanja 6,5 milijardi dinara

potpisivanje

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović potpisali su danas Sporazum o učinku NSZ za 2022. godinu.

Potpisivanje, foto: Ministarstvo, skrinšot, jutjub link
Potpisivanje, foto: Ministarstvo, skrinšot, jutjub link

Kisić Tepavčević je navela da su tim sporazumom definisani ciljevi, planovi i aktivnosti NSZ u narednom periodu, koji su u potpunosti u skladu sa Strategijom zapošljavanja.

Prema njenim rečima, Sporazum otvara mogućnost da, pre svega, mladi ljudi, ali i druge teže zapošljive kategorije, u što kraćem roku pronađu mesto na tržištu rada.

Ona je podsetila na to da su tokom prethodne godine postignuti značajni rezultati kada je u pitanju tržište rada i realizovani svi ciljevi predviđeni prošlogodišnjim Sporazumom o učinku NSZ.

Ministarka je navela da je stopa nezaposlenosti smanjena, da su sprovedene mere aktivne politike zapošljavanja, u koje je bilo uključeno više od 18.000 ljudi, kao i da je u toku sprovođenje drugog kruga programa „Moja prva plata“.

Ona je istakla da je Vlada Srbije, motivisana ovakvim odličnim rezultatima, za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini opredelila 6,5 milijardi dinara, što je za 1,3 milijarde dinara više u odnosu na prethodnu godinu.

Prema njenim rečima, predviđeno je da u te mere bude uključeno više od 20.000 ljudi, od kojih je više od 2.000 osoba sa invaliditetom.

Ovakve aktivnosti pokazuju da je jasan cilj Vlade da se unapredi položaj na tržištu rada pre svega najosetljivijih kategorija stanovništva, da se poveća standard svih građana i da naša zemlja ide putem napretka, naglasila je ministarka.

Martinović je rekao da su se potpisivanjem ovog sporazuma stekli uslovi za raspisivanje javnih poziva za programe zapošljavanja u 2022. godini i da se poslodavci i nezaposlena lica opredele za neki od programa.

On je izrazio uverenje da će ta služba i ove godine biti dobar partner poslodavcima i nezaposlenim licima i da će na taj način omogućiti da se situacija na tržištu rada i dalje kreće u pozitivnim pravcima.

Izvor: Vlada Srbije

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji