Вакцинација једини начин да се изборимо са коронавирусом

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић поновила је данас приликом посете Косјерићу позив грађанима да се у што већем броју вакцинишу, јер је то најефикаснији начин за сузбијање COVID-19.

Др Кисић, фото: ТВ Пинк, тв пријем
Др Кисић, фото: ТВ Пинк, тв пријем

Кисић Тепавчевић, која је и чланица Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, поручила је током посете амбуланти у селу Варда да мора да се створи имунитет и баријера за даље преношење вируса, што ће се постићи вакцинацијом.

Она је објаснила да је циљ отварања вакциналних пунктова у најудаљенијим местима у Србији доступност вакцине свим грађанима, а нарочито најстаријима и онима који живе у руралним местима.

Према њеним речима, амбуланта у селу Варда и Дом здравља у Косјерићу су примери добре праксе, јер је вакцина сада доступнија још већем броју грађана.

Министарка је у Косјерићу обишла и Центар за социјални рад, где је са руководством ове установе разговарала о могућностима за додатно унапређење социјалне заштите.

Она је пренела да је ресорно министарство поносно на чињеницу да је у време епидемије обезбеђен континуитет у исплатама свих права у области социјалне заштите.

Такође, како је додала, Министарство интензивно ради на побољшању законске регулативе како би се унапредила социјална заштита грађана којима је неопходна помоћ, а усвојен је и Закон о социјалној карти, док је у току израда нацрта закона о изменама и допунама Закона о социјалној заштити.

Председник Општине Косјерић Жарко Ђокић изразио је уверење да ће ова локална самоуправа, уз подршку Министарства, у наредном периоду створити додатне услове за то да се социјално угроженим грађанима помогне још више.

Директор Дома здравља Косјерић Илија Вукадиновић позвао је све заинтересоване грађане да се одазову вакцинацији, која је једини начин да се Србија избори са вирусом и да се грађани врате нормалном животу.

Извор: Влада

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: