ПРИХВАЋЕНА ИНИЦИЈАТИВА МИЛИЈЕ МИЛЕТИЋА: Нишка Бања добија директан излаз на ауто-пут! (ФОТО, ВИДЕО)

Иницијатива народног посланика и председника Уједињене сељачке странке Милије Милетића да се изгради пут од петље Малча до раскрснице Просек је прихваћена, а радови на овој деоници почињу у другој половини фебруара.

Милетић обишао радове, фото: М.М.
Милетић обишао радове, фото: М.М.

Милетић је раније у Народној скупштини говорио о важности да се преко Просека уради прилаз Нишкој Бањи како би туристи лакше дошли до ове лепоте југоистока Србије.

– Током изградње ауто-пута није остављен улаз за Нишку Бању. Моје питање је да ли постоји могућност да се направи прилаз од Малчанске петље преко Просека? Постоји већ урађен пројекат за изградњу ове деонице – упитао је Милетић тада питање „Путевима Србије“.

Како је Милетић истакао, потписан је Уговор између директора Коридора Србије И предузећа “Трејс Србија АД” о изградњи ове саобраћајнице којом ће Нишка Бања добити директан излаз на ауто-пут.

– Важна вест за све грађане југоистотока Србије да ће у фебруару почети изградња пута од петље Малча до раскрснице Просек. Овај пројекат је веома важан јер ће решити многе саобраћајне проблеме, а Нишка Бања добити директан излаз на ауто-пут. Наставићу да се залажем за развој југоистока Србије како би грађанима овог дела Србије живот био бољи – поручио је Милетић.

Вредност овог пројекта је 3.215.000 евра. Саобраћајница која ће бити изграђена је дужине око 1.450 метара.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: