Uhapšene tri osobe zbog zloupotreba službenog položaja

policija aleksinac

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili N. S. (1957) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja, oštetivši JKP „Imovina“ Lebane za 6.123.528 dinara.

Policija, ilustracija, foto: Niške novine
Policija, ilustracija, foto: Niške novine

Uhapšeni su i N. I. (1981), odgovorno lice preduzetničke radnje „Ilić Tit 018“, i Ž. M. (1990), odgovorno lice PR „Žig Kolar“, iz Leskovca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Kako se sumnja, N. S., bivše odgovorno lice JKP „Imovina“ Lebane, zaključio je u septembru 2020. godine, u ime JKP „Imovina“, ugovor za uređivanje spoljašnjih i unutrašnjih delova stambenih objekata sa N. I. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke, pa je preduzetničkoj radnji „Ilić Tit 018“ na poslovni račun preneo novac u iznosu od 2.590.000 dinara, iako je znao da radovi po ugovoru nisu izvedeni.

Na isti način je, kako se sumnja, u oktobru 2020. godine izvršio i drugo krivično delo.

U ime JKP „Imovina“ iz Lebana zaključio je ugovor za uređivanje stambenih objekata sa odgovornim licem PR „Žig Kolar“, Ž. M. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Iako je znao da ugovoreni radovi nisu izvedeni, navedenoj preduzetničkoj radnji preneo je na poslovni račun 3.533.528 dinara.

N. S. je odgovornim licima preduzetničkih radnji pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 6.123.528 dinara i za taj iznos oštetio JKP „Imovina“ iz Lebana, dok su odgovorna lica novac zadržala za sebe iako su znala da radovi nisu izvedeni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji