MILETIĆ: Kada će Vojna bolnica u Nišu početi da leči civilne osiguranike? (FOTO, VIDEO)

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić uputio je pitanje Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje koje se odnosi na lečenje civilnih osiguranika u Vojnoj bolnici u Nišu.

Milija Miletić, foto: Jutjub
Milija Miletić, foto: Jutjub

– Moje pitanje je upućeno Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje: kada će se potpisati ugovor sa Vojnom bolnicom u Nišu? Veliki broj naših građana ima poverenja u vojne lekare, tamo su se ranije obavljali preglede. Vojne bolnice u Nišu i Novom Sadu nisu potpisale ugovor sa RFZO jer je potrebno da se usaglasi Pravilnik. Potrebno je da se taj Pravilnik promeni da bi se Vojna
bolnica u Nišu mogla angažovati da leči građane. Naši ljudi imaju veliko poverenje u vojno zdravstvo – poručio je Miletić.

Narodni poslanik je tokom prošle godine zatražio i dobio Obaveštenje od strane Ministarstva odbrane koje se odnosi na potpisivanje ugovora između Vojne bolnice Niš i RFZO:

– Povodom inicijative Vojne bolnice Niš da se sa nadležnom fililjalom RFZO u Nišu bude sklopljen Ugovor za 2020. godinu kojim bi se priznavali ukupni troškovi nastali lečenjem civilnih osiguranika u Vojnoj bolnici Niš, u toku marta 2020. godine, preko Ministarstva zdravlja, dobijen je stav RFZO da ne želi da menja Pravilnik o ugovaranju zdravstvene zaštite iz obaveznog zdravstvenog osiguranja sa davaocima zdravstvenih usluga za 2021. godinu, uz ocenu da “činjenica da Vojna bolnica Niš nije sklopila ugovor sa RFZO ne dovodi u pitanje ostvarivanje prava osiguranih lica u Nišu u skladu sa zakonom, jer osigurana lica nesmetano ostvaruju pravo na zdravstvenu zaštitu sa ustanovama kojima RFZO ima zaključen ugovor” – stoji u obaveštenju.

Kao razlog što ugovor između Vojne bolnice Niš I RFZO nije potpisan je navedeno odbijanje RFZO da zaključi ugovor koji bi bio prilagođen važećim propisima koji uređuju materijalno – finansijsko poslovanje u Ministarstvu odbrane:

– Razlog zašto nije zaključen ugovor između Vojne bolnice Niš i RFZO nije nepostojanje želje i volje Vojne bolnice NIš, odnosno Ministarstva odbrane, već odbijanje RFZO da zaključi ugovor koji bi bio prilagođen važećim propisima koji uređuju materijalno-finansijsko poslovanje u Ministarstvu odbrane I Vojsci Srbije – naglašeno je u obaveštenju Ministarstva odbrane upućenom narodnom poslaniku Miliji Miletiću.

Miletić je izrazio uverenje da će Vojna bolnica i RFZO potpisati ugovor u 2022. godini i tako omogućiti civilnim osiguranicima lečenje u Vojnoj bolnici.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji