Državni sekretar Jocić održao sastanak sa gradonačelnicima Zaječarskog, Borskog i Nišavskog upravnog okruga

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, na inicijativu komandanta Relubličkog štaba za vanredne situacije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, održao je sastanak u vezi preventivnih aktivnosti i rešavanja pitanja elektrosnabdevanja na teritoriji Zaječarskog, Borskog i Nišavskog upravnog okruga.

Foto: mup.gov.rs - Zvanična internet strana, preuzeto
Foto: mup.gov.rs – Zvanična internet strana, preuzeto

„Ovo je još jedan od sastanaka u nizu, koje je inicirao ministar Vulin, kako bismo spremno dočekali predstojeću snežnu sezonu i predupredili eventualne probleme sa snabdevanjem električnom energijom u navedenim okruzima“, istakao je Jocić.

Državni sekretar je naglasio da su od početka godine obišli 55 lokalnih samouprava, kako bi predupredili eventualne probleme sa snabdevanjem električnom energijom, a danas su  predstavljeni problemi koji su se ranijih godina dešavali kako u Zaječarskom, tako i Borskom upravnom okrugu i opštini Svrljig u Nišavskom upravnom okrugu.

„Cilj ovih sastanaka koji se održavaju na najvišem nivou, uz prisustvo gradonačelnika i predsednika opština koji su i komandanti lokalnih štabova za vanredne situacije je da se pre početka zimske sezone preduprede i umanje posledice snežnih padavina i eventualni nestanak električne energije“, rekao je Jocić.

Dragan Ćapin, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije i predsednik lovačkog saveza Srbije Branislav Ćirković, pohvalili su inicijativu ministra unutrašnjih poslova i istakli da su njihovi kapaciteti stavljeni na raspolaganje kao ispomoć Elektrodistribuciji Srbije.

Luka Čaušić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije, istakao je da je tema sastanka uključivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava i lovačkih društava, kao ispomoć i podrška redovnim službama, u preventivnim i operativnim aktivnostima uklanjanja i raščišćavanja prostora oko distributivne mreže radi obezbeđivanja pouzdanog neprekidnog snabdevanja električnom energijom u zimskom periodu, na celokupnoj teritoriji jedinice lokalne samouprave sednica okružnog štaba za vanredne situacije.

„Prošle nedelje održan je sastanak istim povodom u Užicu i već su preduzete mere za rešavanje ovog problema. Tokom današnjeg dana, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Užicu zajedničkom akcijom sa Elektrodistribucijom Srbije, izvršili su krčenje rastinja na trasi ispod dalekovoda u mestu Sevojno, Marićevina na površini od oko 150 kvadratnih metara“, istakao je Čaušić i izrazio nadu da će se i nakon ovog sastanka  nastaviti rešavanje pomenutih aktivnosti i u ovim okruzima.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović, koji su, takođe, izrazili zahvalnost ministru Vulinu zbog inicijative za organizovanje ovakvih sastanka i iskazali spremnost da zajedničkim snagama pomognu Elektrodistribuciji Srbije, a sve u cilju podizanja bezbednosti građana Republike Srbije. Sastanku su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava u Zaječarskom, Borskom i Nišavskom upravnom okrugu.

Izvor: MUP Srbije

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji