Државни секретар Јоцић одржао састанак са градоначелницима Зајечарског, Борског и Нишавског управног округа

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, на иницијативу команданта Релубличког штаба за ванредне ситуације и министра унутрашњих послова Александра Вулина, одржао је састанак у вези превентивних активности и решавања питања електроснабдевања на територији Зајечарског, Борског и Нишавског управног округа.

Фото: mup.gov.rs - Званична интернет страна, преузето
Фото: mup.gov.rs – Званична интернет страна, преузето

„Ово је још један од састанака у низу, које је иницирао министар Вулин, како бисмо спремно дочекали предстојећу снежну сезону и предупредили евентуалне проблеме са снабдевањем електричном енергијом у наведеним окрузима“, истакао је Јоцић.

Државни секретар је нагласио да су од почетка године обишли 55 локалних самоуправа, како би предупредили евентуалне проблеме са снабдевањем електричном енергијом, а данас су  представљени проблеми који су се ранијих година дешавали како у Зајечарском, тако и Борском управном округу и општини Сврљиг у Нишавском управном округу.

„Циљ ових састанака који се одржавају на највишем нивоу, уз присуство градоначелника и председника општина који су и команданти локалних штабова за ванредне ситуације је да се пре почетка зимске сезоне предупреде и умање последице снежних падавина и евентуални нестанак електричне енергије“, рекао је Јоцић.

Драган Ћапин, председник Ватрогасног савеза Србије и председник ловачког савеза Србије Бранислав Ћирковић, похвалили су иницијативу министра унутрашњих послова и истакли да су њихови капацитети стављени на располагање као испомоћ Електродистрибуцији Србије.

Лука Чаушић, вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације, истакао је да је тема састанка укључивање добровољних ватрогасних друштава и ловачких друштава, као испомоћ и подршкa редовним службама, у превентивним и оперативним активностима уклањања и рашчишћавања простора око дистрибутивне мреже ради обезбеђивања поузданог непрекидног снабдевања електричном енергијом у зимском периоду, на целокупној територији јединице локалне самоуправе седница окружног штаба за ванредне ситуације.

„Прошле недеље одржан је састанак истим поводом у Ужицу и већ су предузете мере за решавање овог проблема. Током данашњег дана, припадници Одељења за ванредне ситуације у Ужицу заједничком акцијом са Електродистрибуцијом Србије, извршили су крчење растиња на траси испод далековода у месту Севојно, Марићевина на површини од око 150 квадратних метара“, истакао је Чаушић и изразио наду да ће се и након овог састанка  наставити решавање поменутих активности и у овим окрузима.

Састанку су присуствовали градоначелник Зајечара Бошко Ничић и начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић, који су, такође, изразили захвалност министру Вулину због иницијативе за организовање оваквих састанка и исказали спремност да заједничким снагама помогну Електродистрибуцији Србије, а све у циљу подизања безбедности грађана Републике Србије. Састанку су присуствовали и представници локалних самоуправа у Зајечарском, Борском и Нишавскoм управном округу.

Извор: МУП Србије

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: