PRAVA DRAMA! Hapšenje Slovenca i njegovih kidnapera kod Niša

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su slovenačkog državljanina D. G. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, policija je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, uhapsila i M. I. (1985) i D. M. (1982) iz okoline Doljevca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela protivpravno lišenje slobode, iznuda i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija, ilustracija, foto: Piksabej, autor: Franc
Policija, ilustracija, foto: Piksabej, autor: Franc

Sumnja se da su M. I i D. M. došli do kuće četrdesetšestogodišnjeg muškarca u okolini Doljevca u kojoj je boravio D. G., naterali D. G. da uđe u automobil i preteći, tražili da im kaže gde krije drogu.
Potom su ga izveli iz automobila i, kako se sumnja, fizički ga napali, a on je uspeo da pobegne do naplatne rampe odakle su pozvali policiju.

M. I i D. M. se potom vraćaju kući i pozivaju četrdesetšestogodišnjeg vlasnika da pođe sa njima da pronađu D. G., a potom ga izvode iz automobila i više puta udaraju. Četrdestešestogodišnji muškarac uspeva da pobegne u prostorije jedne benzinske pumpe.

Policija je u pretresu stana M. I. i D. M. pronašla manju količinu marihuane, tri digitalne vagice sa tragovima opojne droge, kao i novac koji, kako se sumnja stečen prodajom narkotika.

Prilikom pretresa prostorija koje je osumnjičeni D. G. (1988) koristio pronađeno je 2.3 kilograma marihuane i 1.6 kilograma amfetamina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

 

 

 

Izvor: MUP

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom