Преминуо глумац Марко Живић од последица коронавируса

Глумац Марко Живић преминуо је од последица коронавируса у болници „Драгиша Мишовић“. Живић је последње три недеље провео на болничком лечењу, а стање му се све више погоршавало. Остаће упамћен по богатој позоришној и телевизијској каријери.

Марко Живић, глумац, фото: РТС
Марко Живић, глумац, фото: РТС

„Данас је у Београду преминуо првак нашег позоришта Марко Живић. Хвала му за све и вечна му слава. Драги Марко, заувек ћеш бити са нама“, саопштено је из Београдског драмског позоришта на интернет порталу те установе.

Марко Живић пребачен је у болницу „Драгиша Мишовић“ пре три недеље, али му се стање пре недељу дана погоршало, па су лекари морали да га интубирају.

Живић је имао обострану упалу плућа, а добио је и бактеријску инфекцију дигестивног тракта која је додатно закомпликовала његово стање.

Глумац је 2008. године открио да болује од рака желуца и једњака. После тешке операције и лечења, успео је да се опорави.

Даске су му живот значиле

Рођен је 4. априла 1972. године у Крушевцу, а глуму је завршио 1995. на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Радета Марковића.

Био је стални члан Позоришта на Теразијама и Београдског драмског позоришта, где је играо у бројним представама, попут Кад су цветале тикве, Не играј на Енглезе, Свирај то поново, Лет изнад кукавичјег гнезда, Делиријум тременс…

Свој таленат показао је и у другим позориштима, а добитник је бројних признања.

Глумио је и у филмовима и серијама, попут Београдског фантома, Монтевидео, Бог те видео, Сенкама над Балканом, као и у новој серији Бранилац на РТС-у.

На телевизији се често појављивао у улози водитеља. На РТС-у је био један од водитеља новогодишњег шоу-програма Луда ноћ. Осим тога, 5 циклуса је водио квиз Здраво Европо, а имао је емисију Марко Живић шоу на ТВ Фокс.

Често је давао гласове цртаним ликовима у синхронизованим верзијама на српском, па је тако био медвед Белу у Књизи о џунгли 2, Ним Галу у филму Епик, Рафаело у Рио и Рио 2, Миро у Артуру и Минимојима и миш Мортон у Хортону.

Бавио се хуманитарним радом и учествовао у бројним акцијама.

Са водитељком Наташом Павловић се, после четворогодишњег брака, развео 2015. године.

Извор: РТС, БДП

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: