У Нишу умрла трудница (23) због компликација са вирусом Ковид19

Ова млада жена која је била без икаквих других болести у деветом месецу трудноће инфицирала се короном због чега је примљена у КЦ Ниш, преносе Ало! и Блиц. 

Дмитриy Гутарев, pixabay.com
Дмитриy Гутарев, pixabay.com

Трудница из Пиротског округа стара 23 године, која је због компликације са ковидом 19 пре неколико дана порођена царским резом у Клиничком центру у Нишу, преминула је јутрос након што јој се нагло погоршало стање.

Ова млада жена која је била без икаквих других болести у деветом месецу трудноће инфицирала се короном због чега је примљена у КЦ Ниш.

Након царског реза донела је на свет девојчицу тешку 3,4 килограма али је одмах враћена на интензивну негу. И када се чинило да њено стање иде ка лаганом опоравку, корона је показала сву непредвидивост која прати ову болест – ноћас су јој се параметри нагло покварили.

Како је потврђено у КЦ Ниш, она је стављена је на респиратор и јутрос је преминула након више реанимација. Како се сазнаје, погоршање стања није било узроковано гинеколошком интервенцијом већ током болести изазване корона вирусом већ респираторном слабошћу узроковану корона вирусом.

Извор: Ало! Блиц

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: