U Nišu umrla trudnica (23) zbog komplikacija sa virusom Kovid19

Ova mlada žena koja je bila bez ikakvih drugih bolesti u devetom mesecu trudnoće inficirala se koronom zbog čega je primljena u KC Niš, prenose Alo! i Blic. 

Dmitriy Gutarev, pixabay.com
Dmitriy Gutarev, pixabay.com

Trudnica iz Pirotskog okruga stara 23 godine, koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je jutros nakon što joj se naglo pogoršalo stanje.

Ova mlada žena koja je bila bez ikakvih drugih bolesti u devetom mesecu trudnoće inficirala se koronom zbog čega je primljena u KC Niš.

Nakon carskog reza donela je na svet devojčicu tešku 3,4 kilograma ali je odmah vraćena na intenzivnu negu. I kada se činilo da njeno stanje ide ka laganom oporavku, korona je pokazala svu nepredvidivost koja prati ovu bolest – noćas su joj se parametri naglo pokvarili.

Kako je potvrđeno u KC Niš, ona je stavljena je na respirator i jutros je preminula nakon više reanimacija. Kako se saznaje, pogoršanje stanja nije bilo uzrokovano ginekološkom intervencijom već tokom bolesti izazvane korona virusom već respiratornom slabošću uzrokovanu korona virusom.

Izvor: Alo! Blic

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji

I Nišavski...

Suzbijanje larvi komaraca u sedamnaest okruga

Super liga

Radnički Niš poražen od Napretka iz Kruševca