Стефановић позвао младе да се пријаве за војне школе

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић поручио је данас, подсећајући да је овогодишњи конкурс за упис у војне школе отворен до 31. марта, да млади и те како имају будућност у Министарству одбране и Војсци Србије.

Небојша Стефановић, фото: Нишке новине, архива
Небојша Стефановић, фото: Нишке новине, архива

Стефановић је подсетио да су војне школе престижне и да нуде изузетно квалитетно образовање, али и да су ретке са мноштво предности, почев од бесплатних уџбеника, преко бесплатног смештаја и исхране, као и загарантованог посла по завршетку школовања.

Млади имају нимало лак задатак да донесу важну одлуку о својој будућности, да јасно и темељно промисле шта ће бити њихов даљи животни пут и позив. Љубав према отаџбини основни је услов који морају испунити уколико се одлуче за часну војну професију и зато их позивам и овом приликом да се пријаве и покажу да воле своју Србију, рекао је Стефановић.

Овогодишњим конкурсом предвиђен је упис 210 будућих кадета Војне академије и 40 Медицинског факултета ВМА, као и 90 ученика Војне гимназије и 60 ученика Средње стручне војне школе.

Оцењујући да млади имају мноштво разлога да се одлуче за војне школе и потом постану део система одбране, Стефановић је подсетио и на улагања и континуирано јачање наше војске.

Држава инвестира и у модернизацију и опремање, али и у побољшање стандарда наших припадника, почев од изградње станова до повећања плата. Један од добрих показатеља јесте и скок Србије на листи „Global Firepower“ за чак 28 места за само четири године. Тако се Србија данас по војној снази налази на 61. месту од укупно 139 рангираних земаља, док је најбоље рангирана од свих земаља бивше Југославије, поручио је Стефановић.

Аутор: mod.gov.rs

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: