Данас почиње велика кампања позива на вакцинацију

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас у Инђији да Влада не размишља о увођењу обавезне вакцинације, објаснивши да би то било супротно свим стандардима људских права.

Ана Брнабић, фото: ТВ Пинк
Ана Брнабић, фото: ТВ Пинк

Брнабић, која је присуствовала отварању новог погона компаније „Фертико“ у Инђији, истакла је да је ова имунизација веома важна, али да је држава не може учинити обавезном јер има категорија становништва које не могу да приме вакцину.

Премијерка је поручила да је грађанска дужност свих нас који можемо да примимо вакцину, да то и учинимо, јер тиме штитимо и оне људе који нису у стању да то учине, напоменувши да у овом тренутку влада значајно интересовање за вакцинацију.

Председница Владе је изразила наду да ће се тако и наставити, најавивши да данас почиње велика кампања позива на вакцинацију преко телевизије, новина и билборда.

Она је упутила позив свима, а нарочито старијим грађанима, да се обавезно вакцинишу, и додала да је масовна вакцинација у Крушевцу и у Сремској Митровици, где могу да дођу и они који нису пријављени, показала да то веома добро функционише.

У Крушевцу је било више од 1.100 грађана, а у Сремској Митровици 807, навела је Брнабић и најавила отварање још таквих места за масовну вакцинацију.

Премијерка је истовремено нагласила да ће, у склопу мера против ширења коронавируса, инсистирати на томе да се сви концерти откажу, истакавши да је зачуђена тиме да се у овом тешком тренутку организују концерти у Београду јер је то супротно свим правилима и мерама.

Ми ћемо разговарати са представницима Града Београда да видимо како се то десило и инсистираћемо на томе да се сви концерти откажу, а да се организатори казне, истакла је она, оценивши да то није позоришна представа или неки културни догађај.

Председница Владе је, говорећи о погоршању епидемијске ситуације, нагласила да вакцинација помаже да не буде још гора, али да ће готово сигурно бити нових мера за викенд.

Извор: Влада Србије

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: