Početak radova na novom terminalu niškog aerodroma u toku 2021. godine

aerodrom niš

U toku ove godine na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ počeće izgradnja nove terminalne zgrade i novog kontrolnog tornja, a vrednost celokupne investicije je oko 12 miliona evra.

Aerodrom, foto: Gugl map
Aerodrom, foto: Gugl map

Rukovodstvo preduzeća „Aerodromi Srbije“ koja od pre nekoliko godina upravlja niškim aerodromom navodi da je u toku završna faza izrade projktno tehničke dokumentacije, te da će se graditi po idejnom rešenju na osnovu koncepta koji je predstavljen u junu prošle godine.

Prema njihovim rečima, aerodrom trenutno čeka dobijanje gradjevinske dozvole kako bi otpočeo sa radovima, a kompletna investicija dogradnje 7000m2 i rekonstrukcije postojeće terminalne zgrade od 2100m2 iznosi oko 12 miliona evra.

U toku je i postupak dobijanja dozovle za sanaciju piste, a završen je postupak javne nabavke izbora projektanta za proširenje rulne staze i platforme, a nakon dobijanja dozvola ovaj projekat biće upućen nadleznom ministarstvu, ali realno ovaj projekat neće biti zapocet u toku ove godine navodi direktor ovog preduzeća Mihajlo Zdravković.

Niški aerodrom je tokom protekle godine nabavio i novu opremu za prijem robe i kontrolu putnika, a trenutno radi i istalacije sistema svetlosnog obelezavanja i smanjene vidljivosti prilikom sletanja.

Podsetimo, kroz aerodrom „Konstantin Veliki” u Nišu u toku prošle godine prošlo je svega 154.233 putnika, što je za 63% manje u odnosu na 2019. kada je kroz aerodrom prošlo 422.255 putnika. Ovakav pad putnika posledica je pandemije virusa Covid-19 i veoma složene epidemiloške situacije kako u Srbiji, tako i širom Evrope.

Izvor: flynaissus.com

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Sport i muzika

Negujmo i Boban Rajović objavili novu pesmu „Ložimo se, ložimo“ posvećenu našim igračima na Euro 2024

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt

Ekonomija

Poskupljuje kafa od 1. jula?!