Dobra saradnja sa Aeorodromima Crne Gore, moguće povećanje broja linija iz Niša

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarala je sa Eldinom Dobardžićem, Nebojšom Đokovićem i Slavkom Vukčevićem, članovima Odbora direktora Aerodroma Crne Gore i Mihajlom Zdravkovićem, direktorom Aerodroma Srbije o jačanju regionalne saradnje, razmeni iskustava, povećanju broja putnika i linijama.

Foto: Grad Niš, oficijalni sajt
Foto: Grad Niš, oficijalni sajt

Niš je na raskrsnici puteva, što je danas naročito izraženo posebno kroz inicijativu Otvoreni Balkan. To je prilika da bliže sarađujemo, da se ekonomski povezujemo, da imamo zajedničke projekte i u oblasti transporta, saobraćaja. Niški aerodrom se razvija zahvaljujući podršci države. Dobićemo i produžetak staze, proširenje zgrade terminala, to znači i mogućnost za nove linije, povećanje broja letova na postojećim linijama, nove avio-kompanije i svakako veći kapacitet putnika. Imamo i viziju i za buduće linije koje će povezivati grad, radimo na projektu urbane mobilnosti, rekla je tokom sastanka gradonačelnica.

Eldin Dobardžić, predsednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore istakao je da postoji odlična saradnju sa Aerodromima Srbije, a da je posebno važan aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, čiji razvoj je značajan za čitav region, jer je, kako je rekao, bolje opremljen od aerodroma u Tivtu.
Nadamo se da će povećanjem broj putnika biti korisno i za nas i da će putnici koristi Niš kao transfer do aerodroma u Crnoj Gori, rekao je Dobardžić.

Razmenjujemo iskustva o opremi i uslugama, razgovaramo o obnavljanju sezonske linije sa mogućim povećanjem broja sezonskih letova na relaciji Niš-Tivat, budući da je popunjenost letova oko 90 odsto, kao i mogućnostima za avio-liniju Niš-Podgorica, istakao je Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom