COVID19

Lakši pacijenti iz Beograda biće prebačeni u Niš i Kragujevac

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da će lakši pacijenti iz kovid bolnica u Beogradu danas biti prebačeni u privremene bolnice u Nišu i Kragujevacu, a sutra u Nišku banju, kako bi se oslobodili kapaciteti u glavnom gradu za najteže pacijente.

Ministar Zlatibor Lončar, foto: Jutjub Tanjug
Ministar Zlatibor Lončar, foto: Jutjub Tanjug

Lončar je na sastanku s direktorima kovid bolnica rekao da Beograd ima najveće problem sa bolničkim kapacitetima, najavivši da se otvara kovid bolnica i u Leskovcu.

Danas ćemo uputiti dodatne respiratore u bolnice u Kraljevu i Loznici koje popunjavaju kapacitete u intenzivnim negama, naveo je Lončar i ukazao na to da nikada nije bilo više pregleda, pozitivnih pacijenata, i onih koji zahtevaju bolničko lečenje.

Ministar je rekao da je Vlada Srbije danas usvojila predloge mera koje je medicinska struka tražila, da su one usklađene sa zakonom i da mogu da se sprovedu i kontrolišu.

Suština svega je da nema kontakta. Virus je ušao u porodicu, ušao je u kuću, naveo je Lončar i dodao da porodica može da prošeta, da izađe u restoran na ručak, u kafić da popiju kafu, ali da se izbegavaju kontakti sa drugim osobama.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom