Gradska opština

GO PANTELEJ: Stručna podrška osnaživanju osoba sa invaliditetom

Radni sastanak koji su predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković i resorni većnik za omladinu i sport, Miljan Hadžović održali sa prof. dr Bojanom Jorgićem i prof. dr Markom Aleksandrovićem posvećen je nastavku institucionalne saradnje sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje u Nišu i posebno u domenu stručne podrške osnaživanju osoba sa invaliditetom.

GO Pantelej, foto: Gugl map, foto iz 2014.
GO Pantelej, foto: Gugl map, foto iz 2014.

Afirmisani predavači sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, profesori Jorgić i Aleksandrović, u okviru aktuelnog IPA projekta „Adaptivne fizičke aktivnosti i sport-mladi za mlade“, koji realizuju u svojstvu menadžera i koordinatora projekta, inicirali su uključivanje mladih sa područja Opštine Pantelej u edukaciju kojom bi stekli nova znanja i veštine u oblasti plivanja i fitnes treninga osoba sa invaliditetom.

Ova inicijativa odraz je kontinuiteta dugogodišnje, plodne, institucionalne saradnje koja je proizvela zapažen, višegeneracijski uspeh u jačanju fizičke i motoričke spremnosti osoba sa invaliditetom do postizanja vrhunskih sportskih rezultata u brojnim disciplinama na paraolimpijskim i drugim visokorangiranim takmičenjima.

U skladu sa operativnim koracima koji su dogovoreni na sastanku, poziv mladima sa teritorije Gradske opštine Pantelej za ovaj vid edukacije, biće zvanično upućen tokom naredne sedmice.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

HRONIKA

Uhapšen zbog ubijanja i zlostavljanja životinja

Web

Istraživanje RNIDS-a: 75,6% firmi u Srbiji ima veb-sajt

Ekonomija

Poskupljuje kafa od 1. jula?!

Srbija

Posle 24 godine ponovo igramo na Evropskom prvenstvu u fudbalu!