ГО ПАНТЕЛЕЈ: Стручна подршка оснаживању особа са инвалидитетом

Радни састанак који су председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и ресорни већник за омладину и спорт, Миљан Хаџовић одржали са проф. др Бојаном Јоргићем и проф. др Марком Александровићем посвећен је наставку институционалне сарадње са Факултетом за спорт и физичко васпитање у Нишу и посебно у домену стручне подршке оснаживању особа са инвалидитетом.

ГО Пантелеј, фото: Гугл мап, фото из 2014.
ГО Пантелеј, фото: Гугл мап, фото из 2014.

Афирмисани предавачи са дугогодишњим искуством у овој области, професори Јоргић и Александровић, у оквиру актуелног ИПА пројекта „Адаптивне физичке активности и спорт-млади за младе“, који реализују у својству менаџера и координатора пројекта, иницирали су укључивање младих са подручја Општине Пантелеј у едукацију којом би стекли нова знања и вештине у области пливања и фитнес тренинга особа са инвалидитетом.

Ова иницијатива одраз је континуитета дугогодишње, плодне, институционалне сарадње која је произвела запажен, вишегенерацијски успех у јачању физичке и моторичке спремности особа са инвалидитетом до постизања врхунских спортских резултата у бројним дисциплинама на параолимпијским и другим високорангираним такмичењима.

У складу са оперативним корацима који су договорени на састанку, позив младима са територије Градске општине Пантелеј за овај вид едукације, биће званично упућен током наредне седмице.

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379