Имунизација против грипа од 1. октобра

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у нашу земљу стигао први контингент вакцина против грипа од укупно 343.920 доза.

Илустрација, вакцинација, фото: pixabay.com, Katja Fuhlert
Илустрација, вакцинација, фото: pixabay.com, Katja Fuhlert

Имунизација грађана ће отпочети 1. октобра, након свих законски предвиђених активности у погледу сертификације и доставе вакцине здравственим установама.

Министарство ће због актуелне епидемиолошке ситуације грађанима препоручити најадекватнији термин за имунизацију, како би имунитет стечен вакцином био најефикаснији и најделотворнији.

Ресорно министарство је у складу са актуелном глобалном пандемијом коронавируса, као и повећаним потребама и интересовањем грађана, ове године обезбедило рекордан број вакцина против грипа – више од 500.000 доза, делом од Института „Торлак“, а делом од страних добављача.

Поред тога, у складу са договором Министарства здравља и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, ове недеље ће отпочети и дистрибуција пнеумокок вакцине установама за смештај одраслих и старих лица.

Наведена вакцина је према свим досадашњим истраживањима имала изузетно позитиван утицај у погледу борбе против коронавируса, стога се препоручује имунизација старијим лицима, додаје се у саопштењу.

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379