Нема застоја на великим инфраструктурним пројектима

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да се на свим великим инфраструктурним пројектима у Србији изводе радови, на којима је тренутно упослено приближно 6.000 радника.

Радови, фото илустрација, аутор: Michael Gaida, преузето: pixabay.com
Радови, фото илустрација, аутор: Michael Gaida, преузето: pixabay.com

Михајловић је, гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), истакла да се ради како на великим пројектима, као што су изградња Моравског коридора, ауто-пута Сремска РачаКузмин, ауто-пута и брзе саобраћајнице РумаШабацЛозница, деоници ПрељинаПожега, тако и на десетинама других градилишта.

Она је пренела да редовно са извођачима разговара о стању на градилиштима, а да ће један састанак на тему извођења радова у условима епидемије COVID-19 имати и следеће недеље.

Апел свим грађевинским компанијама јесте да воде рачуна о безбедности радника јер је то најважније питање како бисмо максимално искористили грађевинску сезону због наше економије и привредног раста, објаснила је Михајловић.

У Србији, како је прецизирала, постоји укупно више од 60.000 активних градилишта, што је приближно 16.000 градилишта више него у истом периоду претходне године.

Према њеним речима, већи број активних градилишта значи да смо успели да створимо услове да се у Србији више ради и гради и да имамо стабилност која је потребна.

Свако ново градилиште значи више радних места, већи привредни раст и бољи живот за грађане, поручила је потпредседница Владе.

Она је, говорећи о стању у транспорту, подсетила на то да цео свет има проблем са путничким саобраћајем, али да у теретном саобраћају нема никаквих сметњи за увоз, извоз или транзит.

Када погледамо број камиона сада у односу на исти период претходне године, он је готово идентичан, на границама нема застоја, а пролазак камиона регулисан је у целом региону, тако да се саобраћај одвија несметано, подвукла је Михајловић.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: