Прве субвенције за нова возила за таксисте и превознике

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас првих 29 решења о одобравању субвенција у износу од по 8.000 евра таксистима и превозницима за куповину нових аутомобила.

Такси возило, илустрација, фото: Kai Pilger, преузето: pixabay.com
Такси возило, илустрација, фото: Kai Pilger, преузето: pixabay.com

Михајловић је том приликом истакла да су сада одобрене субвенције од 232.000 евра, уз напомену да су поднета укупно 1.442 захтева превозника за куповину нових аутомобила, који ће бити обрађивани у наредном периоду.

На овај начин желимо да подстакнемо куповину нових аутомобила који испуњавају највише еколошке стандарде са моторима „евро 6“ или хибридних и електричних аутомобила, како би наши грађани добили квалитетнију и безбеднију вожњу, а сви ми квалитетније еколошко окружење, објаснила је она.

Према њеним речима, превозници и таксисти ће са решењима о субвенцији потписати уговоре са банкама или лизинг кућама о куповини нових возила, а након тога ће им у најкраћем року бити уплаћена субвенција од 8.000 евра.

На основу Уредбе о додели субвенција, таксисти и превозници су у обавези да возило не могу да отуђе у наредне три године, а Министарство ће од сутра почети да обавештава превознике о одобреним субвенцијама, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: