Без ограничења броја људи на отвореном

Члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 и епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић саопштила је да је тај штаб данас донео одлуку да више нема ограничења броја људи када је у питању окупљање на отвореном простору.

Др Кисић, фото: ТВ Пинк, тв пријем
Др Кисић, фото: ТВ Пинк, тв пријем

Кисић Тепавчевић је у изјави за агенцију Танјуг нагласила да на отвореном простору мора да се примењује превентивна мера физичке дистанце – удаљеност од минимум једног метра.

Што се тиче затвореног простора, максималан број биће 500 особа, уместо 100 колико је до сада било дозвољено, објаснила је она и подсетила на то да су на седници Кризног штаба прошле недеље већ донете одређене мере попуштања током епидемије.

Према њеним речима Кризни штаб је такође донео препоруку да ношење личне заштитне опреме, маски и рукавица, убудуће буде обавезно само у јавном превозу, о чему ће, како је рекла, Влада Србије одлучивати на следећој седници.

Препорука је да личне мере заштите користе особе старије од 65 година и они који имају хронична обољења и дефицијентна стања, где се значајно повећава вероватноћа компликације уколико дође до инфекције, рекла је Кисић Тепавчевић.

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379