Продужен рок за подношење захтева за тракторе

Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку новог трактора је у току, а у Управи за аграрна плаћања наводе да је у плану продужетак рока како би пољопривредници могли да реализују инвестицију и поднесу захтев.

Трактор, фото: Нишке новине, архива
Трактор, фото: Нишке новине, архива

Првобитно је планирано да пољопривредни произвођачи своје захтеве могу да подносе до 29. маја.

У Управи кажу за Тањуг да су се на продужетак рока одлучили јер су у претходних месец дана били отежани услови за комплетирање документације.

Захтеви пристижу и у време ванредне ситуације проглашене и обрађују се по времену пристизања. Потпуни захтеви се одобравају и исплаћују, док се непотпуни захтеви административно уређују допуном поднеска коју Управа за аграрна плаћања у овом моменту обавља службеним путем, наводе у Управи за аграрна плаћања.

До сада је од 401 пристиглог захтева одобрен подстицај за 165 пољопривредних произвођача, а даља динамика обраде зависиће од самих захтева.

Уредбом о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2020. години за подстицаје за набавку нових трактора опредељено је 500 милиона динара. Највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари за једну календарску годину је 800.000 динара.

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379