ПОЛИТИКА: СНС 53,6%, СзС 10,3%, СПС 9,5 %

Српска напредна странка (СНС) задржала је и током јануара убедљиву натполовичну предност и ужива подршку 53,6 одсто грађана, док је Савез за Србију (СзС) доживео незнатан пад у односу на децембар и за њега би гласало 10,3 процената бирача, наводи се у последњем заједничком истраживању „Блица“ и агенције Фактор плус.

Фото илустрација, Избори 2020. / Нишке новине
Фото илустрација, Избори 2020. / Нишке новине

Социјалистичка партија Србије (СПС) је на трећем месту са 9,5 одсто подршке.

Како се наводи у резултатима истраживања јавног мњења, Српски патриотски савез (СПАС) Александра Шапића се и даље, као и протеклих неколико месеци, налази на 4,3 одсто подршке, док Покрет слободних грађана (ПСГ) и Странка модерне Србије (СМС) у коалицији имају шест процената гласова.

Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) има подршку 3,6 одсто бирача, а Српска радикална странка (СРС) 3,3.

Покрет „Метла 2020“ ужива подршку 2,4 одсто грађана са правом гласа.

Покрет „1 од 5 милиона“, који је недавно донео одлуку о одустајању од бојкота и изласку на изборе, за сада нема значајније упориште у бирачком телу, наводи „Блиц“, а директор Фактор плуса Владимир Пејић каже да је тај покрет и пре него што је донео одлуку о изласку на изборе, био препознат више као слоган него као политичка организација.

„И слоган је у паду. Тренутно немају значајније упориште у бирачком телу, јер нису перципирани као странка, а сигурно би се неко определио и за њих“, каже Пејић за „Блиц“.

Он додаје да ће се у наредном истраживању јасније видети каква је позиција тог покрета.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: