Ovaj poslanik je upitao kada će početi isplata 300.000 dinara za prvo dete, kao što je OBEĆANO!

Danima se govori o pomoći koja će od 2020. godine biti znatno veća nego lane, a radi se o povećanju sredstava, odnosno novčane pomoći koja se uplaćuje bračnim parovima za prvo dete, kao i za drugo, treće, četvrto…

Ilustracija, fotografija preuzeta sa ,,Pixabay'', autor: Stephanie Pratt
Ilustracija, fotografija preuzeta sa ,,Pixabay“, autor: Stephanie Pratt

Narodni poslanik iz najnerazvijenije opštine, koja se bori za opstanak mladih i porast prirodnog priraštaja, danas je sa skupštinske govornice u glavnom gradu upitao ministarku Slavicu Đukić Dejanović kada će konačno biti donešena odluka o povećanju sredstava za prvo dete, odnosno naknada za drugo, treće, četvrto dete… kao što je pred kraj 2019. godine bilo obećano, a mediji su brujali o tome na sav glas!  

Narodni poslanik Milija Miletić (USS), foto: Redakcija
Miletić, foto: Redakcija

Milija Miletić je čovek sa sela, poznaje probleme ljudi iz malih sredina, a svakodnevno je u kontaktu sa narodom na jugoistoku zemlje i zna njihove probleme. 

U SVRLJIGU DUPLIRANI IZNOSI ZA NOVOROĐENČAD, PORODILJE…

Na inicijativu poslanika Miletića, koji je ujedno i odbornik u lokalnoj skupštini u Svrljigu, odbornici vladajuće koalicije usvojili su predlog da se sa dosadašnjih 30.000 dinara za novorođenčad duplira cifra i sada iznosi 60.000 dinara, kao i za pomoć porodiljama koje su do sada imale 7.500 dinara do godine starosti deteta, odnosno danas 15.000 dinara do godine starosti deteta.


NAROD KAŽE…

Inače, pred završetak 2019. godine mediji širom Srbije brujali su o tome da u naredne dve godine, pretpostavljamo od 2020. pa do 2022. godine, država povećava iznos za prvorođeno dete, drugo, treće, četvrto i tako redom… Ali po svemu sudeći, ta odluka još uvek nije ušla u finalnu fazu.

Nekoliko roditelja je aludiralo na ovaj problem, slali su nam mejlove i njihova iskustva, a jedan od njih je poslao veoma zanimljivu poruku gde piše:

Pre neki dan, na jednom šalteru javne ustanove, radnica reče ,,čestitam na rođenju deteta, ovo su podaci sa kojima ćete moći da ostvarite pravo na 100.000 dinara koje daje država“. Upitao sam je kako 100.000 dinara, zar nije od nove godine taj iznos povećan i da je sada 300.000 dinara? Na šta sam dobio odgovor da ništa nije povećano i da se isplaćuje iznos od 100.000 dinara, kao i ranije. Međutim, nisam bio lenj, poslao sam mejlove predsednici Vlade i ministarki Slavici Đukić Dejanović, ali sam nažalost dobio odogovor iz kabineta Slavice, dok je odgovor od premijerke izostao. U odgovoru stoji:

Poštovani (ime poznato redakciji),

Incijativa za povećanje dečijeg dodatka je deo dugoročnog investicionog plana Vlade Republike Srbije, na kome se intezivno radi. Kada dođe do izmena u okviru Zakona o finansijskoj pordršci porodici, bićete blagovremeno obavešteni.

S poštovanjem,
(Ime poznato redakciji)

PROČITAJ I OVO

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Odlična vest

Vučić: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće gotova do kraja 2027. godine, od EU 430 miliona evra na poklon

Zanimljivost dana

NEOBIČNA POJAVA: FENOSKANDIJSKE GUSKE PRELETELE SRBIJU I NIŠ

Potraga za Dankom Ilić

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta

Aktuelno

Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji