Овај посланик је упитао када ће почети исплата 300.000 динара за прво дете, као што је ОБЕЋАНО!

Данима се говори о помоћи која ће од 2020. године бити знатно већа него лане, а ради се о повећању средстава, односно новчане помоћи која се уплаћује брачним паровима за прво дете, као и за друго, треће, четврто…

Илустрација, фотографија преузета са ,,Pixabay'', аутор: Stephanie Pratt
Илустрација, фотографија преузета са ,,Pixabay“, аутор: Stephanie Pratt

Народни посланик из најнеразвијеније општине, која се бори за опстанак младих и пораст природног прираштаја, данас је са скупштинске говорнице у главном граду упитао министарку Славицу Ђукић Дејановић када ће коначно бити донешена одлука о повећању средстава за прво дете, односно накнада за друго, треће, четврто дете… као што је пред крај 2019. године било обећано, а медији су брујали о томе на сав глас!  

Narodni poslanik Milija Miletić (USS), foto: Redakcija
Милетић, фото: Редакција

Милија Милетић је човек са села, познаје проблеме људи из малих средина, а свакодневно је у контакту са народом на југоистоку земље и зна њихове проблеме. 

У СВРЉИГУ ДУПЛИРАНИ ИЗНОСИ ЗА НОВОРОЂЕНЧАД, ПОРОДИЉЕ…

На иницијативу посланика Милетића, који је уједно и одборник у локалној скупштини у Сврљигу, одборници владајуће коалиције усвојили су предлог да се са досадашњих 30.000 динара за новорођенчад дуплира цифра и сада износи 60.000 динара, као и за помоћ породиљама које су до сада имале 7.500 динара до године старости детета, односно данас 15.000 динара до године старости детета.


НАРОД КАЖЕ…

Иначе, пред завршетак 2019. године медији широм Србије брујали су о томе да у наредне две године, претпостављамо од 2020. па до 2022. године, држава повећава износ за прворођено дете, друго, треће, четврто и тако редом… Али по свему судећи, та одлука још увек није ушла у финалну фазу.

Неколико родитеља је алудирало на овај проблем, слали су нам мејлове и њихова искуства, а један од њих је послао веома занимљиву поруку где пише:

Пре неки дан, на једном шалтеру јавне установе, радница рече ,,честитам на рођењу детета, ово су подаци са којима ћете моћи да остварите право на 100.000 динара које даје држава“. Упитао сам је како 100.000 динара, зар није од нове године тај износ повећан и да је сада 300.000 динара? На шта сам добио одговор да ништа није повећано и да се исплаћује износ од 100.000 динара, као и раније. Међутим, нисам био лењ, послао сам мејлове председници Владе и министарки Славици Ђукић Дејановић, али сам нажалост добио одоговор из кабинета Славице, док је одговор од премијерке изостао. У одговору стоји:

Поштовани (име познато редакцији),

Инцијатива за повећање дечијег додатка је део дугорочног инвестиционог плана Владе Републике Србије, на коме се интезивно ради. Када дође до измена у оквиру Закона о финансијској пордршци породици, бићете благовремено обавештени.

С поштовањем,
(Име познато редакцији)

ПРОЧИТАЈ И ОВО

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: