МИЛЕТИЋ: СМАЊИТИ ПОРЕЗ И ДОПРИНОСЕ НА ЗАРАДЕ ДО 50% И РАЗЛИКУ ДАТИ РАДНИЦИМА

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић на претходном заседању Народне скупштине Републике Србије затражио је да се смањи обавезни порез и доприноси у неразвијеним и девастираним подручјима и то до 50%.

Narodni poslanik Milija Miletić (USS), foto: Redakcija
Народни посланик Милија Милетић (УСС), фото: Редакција

Смањењем накнаде за порез и доприносе и преусмеравање тих средстава на увећање плата знатно би се поправила економска слика у неразвијеним подручјима у Србији, међу којима је и општина Сврљиг, али и општине и градови у окружењу.

То је потребна мера и треба је што пре ставити у функцију. На тај начин би се створио бољи амбијент за отварање нових фирми, добили би смо нове инвеститоре а поврх свега био би упошљен већи број људи, каже Милетић.

Наша Влада и председник Александар Вучић раде најбоље за наш народ. Надам се да ће и овај пут Влада Србије и ресорна министарства имати слуха за наше проблеме, те да се мој предлог прихвати и порез и доприноси смање за 20, 30, 40, па и 50%, те да тај новац буде искоришћен за повећање плата.

Ова мера дала би ефекта, дошли би смо до нових радних места, људи би се упошљавали и на тај начин људи би остали да живе у својим местима, закључио је Милеитћ.

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: