Predsednica Maja Gojković i narodni poslanik Milija Miletić u zvaničnoj poseti Sloveniji

milija miletic maja gojkovic

Proteklog vikenda predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i narodni poslanik Milija Miletić boravili su u zvaničnoj poseti Sloveniji gde su se susreli sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorem i predsednikom Državnog zbora Dejanom Židanom.

Milija Miletić i Maja Gojković, foto: M.M. / Svrljiške novine
Milija Miletić i Maja Gojković, foto: M.M. / Svrljiške novine

U susretu sa predsedniikom Slovenije i najvišim državnim vrhom ove zemlje rečeno je da su Slovenija i Srbija najpre prijatelji, te da će Slovenija nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu evrointegracija.

Miletić u Sloveniji, prijem, foto: privatna arhiva
Miletić u Sloveniji, prijem, foto: privatna arhiva M.M.

Po rečima predsednika Slovenije i njegovih saradnika, put ka EU nije lak, ali da je Slovenija bila odlučna i istrajala na tom putu.

Narodni poslanik Milija Miletić, predsednik grupe prijateljstva sa Republikom Slovenijom, istakao je da Srbija ima veoma uske veze sa ovom zemljom i da se neguju dobri odnosi od davnina. On je naglasio da saradnja u narednom periodu treba biti još čvršća i da Slovenija i Srbija zajedno mogu od EU dobiti mnogo, kroz razne projekte, partnerstva i sl.

Najveće benefite mogu da izvuku naši gradovi i opštine, pogotovu na jugoistoku Srbije. Da kroz određene projekte pokrenemo mlade, privredu, ali i poljoprivredu, koja je u Sloveniji glavna okosnica razvoja celog društva, kaže Miletić.

Miletić kaže da je opština iz koje on dolazi već nekoliko godina pobratimljena sa opštinom Šentjernej iz Slovenije, te da su iz tog prijateljstva nikle nove poslovne saradnje privrednika dveju zemalja, saradnja na lokalnih samouprava i nastalo još bolje prijateljstvo.

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom