Председница Маја Гојковић и народни посланик Милија Милетић у званичној посети Словенији

Протеклог викенда председница Скупштине Србије Маја Гојковић и народни посланик Милија Милетић боравили су у званичној посети Словенији где су се сусрели са председником Словеније Борутом Пахорем и председником Државног збора Дејаном Жиданом.

Милија Милетић и Маја Гојковић, фото: М.М. / Сврљишке новине
Милија Милетић и Маја Гојковић, фото: М.М. / Сврљишке новине

У сусрету са председнииком Словеније и највишим државним врхом ове земље речено је да су Словенија и Србија најпре пријатељи, те да ће Словенија наставити да пружа подршку Србији на путу евроинтеграција.

Милетић у Словенији, пријем, фото: приватна архива
Милетић у Словенији, пријем, фото: приватна архива М.М.

По речима председника Словеније и његових сарадника, пут ка ЕУ није лак, али да је Словенија била одлучна и истрајала на том путу.

Народни посланик Милија Милетић, председник групе пријатељства са Републиком Словенијом, истакао је да Србија има веома уске везе са овом земљом и да се негују добри односи од давнина. Он је нагласио да сарадња у наредном периоду треба бити још чвршћа и да Словенија и Србија заједно могу од ЕУ добити много, кроз разне пројекте, партнерства и сл.

Највеће бенефите могу да извуку наши градови и општине, поготову на југоистоку Србије. Да кроз одређене пројекте покренемо младе, привреду, али и пољопривреду, која је у Словенији главна окосница развоја целог друштва, каже Милетић.

Милетић каже да је општина из које он долази већ неколико година побратимљена са општином Шентјернеј из Словеније, те да су из тог пријатељства никле нове пословне сарадње привредника двеју земаља, сарадња на локалних самоуправа и настало још боље пријатељство.

 

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379