Дошао је задњи час за спас српског села!

Меморандум о сарадњи кроз подршку српским селима и сељацима, те неразвијеним подручјима, протекле недеље су у Београду потписали народни посланици Милија Милетић из Сврљига и Жика Гојковић из Сомбора.

Фото: М.М.
Фото: М.М.

Два посланика из Сврљига и Сомбора данас су потписала значајан документ којим ће се дати акценат бржем развоју српског села и пољопривреде у неразвијеним, односно брдско-планинским подручјима.

СТИМУЛАЦИЈУ РАЂАЊА ДЕЦЕ УВЕЋАТИ ЗА 100%
Народни посланик Милија Милетић истакао је да стимулација за новорођену децу мора бити увећана и то за 100% у сеоским, неразвијеним и брдско-планинским подручјима.

Већу пажњу морамо усмерити ка женама и деци на селу, јер су тамо заиста тежи услови живота, а то исто важи и за младе брачне парове са села, поготову на југоистоку Србије, где се живи најтеже, поручио је Милетић.

Милетић је поручио да уредбе око издвајања средстава морају бити другачије, а критеријуми за доделу флексибилнији у односу села према граду и малих општина према већим центрима.

Морамо доносити стимулативне законе и уредбе, такве да помогну да села опстану и да их млади не напустају. Морамо се борити за веће субвенције које ће бити усмерене ка запошљавању радника у селима и са сеоског подручја, односно неразвијених општина попут Сврљига и сл, рекао је Милетић.

Идеја је да се повећа број здравствених радника у селима, те да се да већа могућност упошљавања истих, уз могућност промене правилника од стране Института за јавно здравље Србије и да мале општине, које имају мање од 20.000 становника, добију могућност упошљавања специјалисте интерне медицине.

Идеја је и да се сачувају одељења и школе са мањим бројем деце.

Прочитајте и ово:

Оставите коментар:

Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?

VAŠ PORODIČNI STOMATOLOG

Dr. Marija Jovanović

Niš, Prvomajska 50

018/513-964

063/7 397 379