REŠAVANJE PROBLEMA MASOVNIH TUŽBI! Predstavnici opština sa juga Srbije razgovarali sa rukovodstvom Republičkog geodetskog zavoda (FOTO)

IMG-3d4c1dfa595698cb61ab3cb09f3929ee-V

Predstavnici opština juga Srbije koje se suočavaju sa masovnim tužbama za eksproprijaciju zemljišta zbog lokalnih i atarskih puteva na čelu sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem su razgovarali sa rukovodstvom Republičkog geodetskog zavoda o ovom problemu.

Na sastanku održanom u Republičkom geodetskom zavodu predstavnici opština su izneli problem sa kojim se suočavaju lokalne samouprave na jugu Srbije zbog masovnih tužbi građana zbog zauzeća privatnih parcela tokom izgradnje atarskih i lokalnih puteva, a čiji su inicijatori advokati koji obilaze domaćinstva.

Foto: Arhiva

Direktoru i rukovodstvu Republičkog geodetskog zavoda je upućeno pitanje o tome da li postoje neka odstupanja prilikom prenosa originalnih katastarskih knjiga u digitalni format u odnosu na originalno stanje.

Na sastanku predstavnika opština i rukovodstva RGZ-a je zaključeno da RGZ predstavlja stabilnog partnera lokalnim samoupravama i pružiće neophodnu podršku za realizaciju rešenja koje bude dogovoreno.

Ranije je na sastanku u Svrljigu, na kome su prisustvovali predstavnici 11 lokalnih samouprava koje se suočavaju sa problemom masovnih tužbi, dogovoreno da se ovaj problem zajednički reši.

Narodni poslanik i predsednik USS Milija Miletić je dostavio predsedniku Narodne skupštine Vladimiru Orliću Obaveštenje o problemu masovnih tužbi opština na jugu Srbije.
Zajedničkim snagama moramo rešiti ovaj problem, u suprotnom ćemo se suočiti sa nesagledivim finansijskim posledicama u opštinama na jugu Srbije – rekao je Miletić nakon sastanka u Republičkom geodetskom zavodu.

Na sastanku su prisustvovali direktor RGZ-a mr Borko Drašković sa pomoćnicima direktora Ognjenkom Ilić i Sašom Đurovićem, delegacija opština juga i jugoistoka Srbije predvođena narodnim poslanikom Milijom Miletićem, u pratnji predstavnika opština Svrljig, Dimitrovgrad i Crna Trava, Tatjanom Lazarević, Zoranom Stankovićem i Slobodankom Kirov.

 

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom