Miletić obavestio Narodnu skupštinu o problemu masovnih tužbi! (VIDEO)

20220923_222030

Narodni poslanik Milija Miletić je održao konferenciju za novinare na kojoj je obavestio građane da je Skupštini Srbije dostavio Obaveštenje o problemima opština na jugu Srbije sa masovnim tužbama građana zbog zauzeća privatnih parcela prilikom izgradnje atarskih i lokalnih puteva.

Ranije je na sastanku, koji je održan na inicijativu predsednika Opštine Svrljig i zamenice predsednika Skupštine opštine Svrljig Tatjane Lazarević, 11 opština u Svrljigu dogovorilo formiranje zajedničke Komisije koja će se obratiti za pomoć Republičkom geodetskom zavodu, Ministarstvima građevinarstva, pravde i finansija, Skupštini Srbije, Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj, Stalnoj konferenciji gradova i opština predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

FOTO: D.R (Na fotografiji predstavnici 11 lokalnih samouprava na sastanku u Svrljigu)

Na inicijativu predsednika Opštine Svrljig i zamenice predsednika Skupštine opštine Svrljig Tatjane Lazarević, organizovan je skup na kome su učestvovali predstavnici 11 lokalnih samouprava. Tema sastanka je bila problem koji se dešava u tim rubnim područjima na jugu Srbije. Pojedini advokati obilaze poljoprivredna gazdinstva i iniciraju tužbe kojim žele da se tuži opština zbog atarskih puteva, odnosno lokalnih puteva koji se nalaze na teritoriji opštine – rekao je Miletić.

Kako je istakao na konferenciji za novinare, zbog tih tužbi dolazi i veliki problem za budžete tih opština. Atarski i lokalni putevi su izgrađeni pre pedeset godina i do sada se nijedan meštanin nije žalio.

Miletić je obavestio građane da je predao Obaveštenje o ovom problemu Narodnoj skupštini:
Svi zajedno smo na sastanku u Svrljigu usvojili zaključke, ja sam danas predao zahtev i predlog. Dostavili smo predsedniku Skupštine zaključak sa jučerašnjeg sastanka i predsedniku Odbora za pravosuđe i lokalnu samoupravu – rekao je Miletić.

Narodni poslanik je upozorio da što pre treba rešiti problem masovnih tužbi i sprečiti da se „čerupaju“ budžeti lokalnih samouprava.
Jedan od predloga rešenja je da sudovi ne sude za svaku parcelu gde tuži advokat posebno, već da se sve te tužbe stave pod jednu tužbu i da se tako reši problem, ali i da se nadomesti šteta našim građanima ukoliko je ima – kaže Miletić.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom