(NE)Sportski rezultati

Zonaški fudbal: Sudije presudile FK Svrljigu

Foto: FK Svrljig

U subotu, 16. marta, odigrana je prvenstvena utakmica 18. kola Zone Centar u kojoj su se satali stari rivali FK Svrljig i OFK Napredak 1929.

Rezultat je juče, po onome što se moglo videti, bio u drugom planu. Dominirale su čudne sudijske odluke, žuti kartoni, uglavno podeljeni domaćim igračima i dva crvena kartona upućena treneru Nebojši Milićeviću i pomoćnom treneru Aleksandru Mentoviću zbog prigovora na meču.

Svrljig je u prvom poluvremenu zaista bio bolji rival od Aleksinčana i postigao je čak dva pogotka, ali na sreću gostiju i uz pomoć sudijskih odluka, oba gola su poništena. Vredno je reći da je prvi pogodak postigao Filip Stošić, ali je pomoćni arbitar brže-bolje podigao zastavicu, signalizirajući nedozvoljenu poziciju. Malo kasnije, David Stojanović bio je precizan i po drugi put je zatresao mrežu Aleksinčana, ali je pomoćni sudija ponovo bio stava da je i to ofsajd, pa je Svrljižanima pogodak poništen.

U nastavku ovog neizvesnog meča dodeljeno je pet žutih kartona domaćinima i dva crvena, o čemu smo pisali na početku teksta. Pored pocrvenelih predstavnika kluba, žute kartone dobili su kapiten Nenad Ilijić, Branislav Bojić, David Stojanović, Nemanja Mišić i golman Luka Marinković.

Drugi deo utakmice zasigurno je pripao gostujućem timu, bili su prodorniji u sredini, pa su tako par puta ozbiljno zapretili, ali je golman Svrljiga Luka Marinković izvanredno sačuvao mrežu plavo-belog tima.

Kako je odmicala utakmica, tako su se ređale šanse na obe strane, ali bezuspešno, sve do 89. minuta meča kada greškom štopera Jovana Mihajlovića lopta odlazi u noge aleksinačkih igrača, koji su ostali na protivničkoj polovini, i veoma lako savladali golmana. Najprecizniji je bio Tasić Milan, bivši igrač Jastrepca iz Tešice.

FK Svrljig imao je još par prilika, a najizgledniju šansu imao je štoper Branislav Bojić koji je loptu poslao iznad prečke nakon prekida u 92. minutu meča.

Nakon utakmice oglasila se i Uprava FK Svrljig i predsednik Aleksandar Mentović.

Prenosimo u celosti izjavu za medije predsednika Aleksandra Mentovića:

Kao predsednik Fudbalskog kluba Svrljig, a povodom dešavanja na prvenstvenoj utakmici između FK Svrljig i OFK Napredak 1929 moram da se oglasim i kažem moje viđenje utakmice. Utakmica je bila prava prvenstvena i borbena, kao i što priliči ekipama koje dolaze iz opštinskih sredina, koje u svojim redovima imaju pregršt mladih igrača. Ovim putem čestitam igračima i stručnom štabu Napretka na osvojenim bodovima, svojoj ekipi takođe čestitam na zalaganju i trudu. Na kraju, ostaje žal i bol za izgubljenim bodovima i pored velikog zalaganja i truda i dobre igre nekada u sportu ne pobedi bolji, nekada pobedi lošiji, a nekada i neko treći. To se juče upravo dogodilo na našem stadionu u Svrljigu, Napredak je odneo bodove a pobedio je neko treći. Tom trećem nikako danas ne mogu da čestitam na pobedi, jer njegova pobeda je poraz fudbala i poraz svih nas sportskih radnika u Srbiji. Završiću onom poslovicom koja se sve češće spominje u našem fudbalu – sila Boga ne moli, Bog silu ne voli, napisao je Mentović.

Prenosimo i saopštenje Uprave kluba:

📢Saopštenje za javnost povodom suđenja Bratislava Jovića i pomoćnog sudije Aleksandra Boškovića na današnjoj utakmici između Svrljiga i Napretka. 📣
Smatramo da je Fudbalski klub oštećen današnjim suđenjem glavnog sudije Jovića i pomoćnog sudije Boškovića koji su Svrljigu poništili dva gola u prvom poluvremenu.
Takođe, delegat Jelena Stefanović nije reagovala da se broj gostujućih predstavnika revidira pa je iza klupe gostiju bilo više od 10 ljudi, što je veliki propust za delegata, ali i sudije.
Pomoćni sudija je prekinuo svaki napad domaćih i tako uništio igru i želju za fer-plej nadmetanjem. Smatramo da je takva odluka pogubna za sport i fudbal, da se na ovakav način gubi sportski duh, ali i naša želja da učestvujemo u ovom takmičenju.
Igrač FK Svrljiga Filip Stošić postigao je regularan pogodak, ali je pomoćnik signalirizirao da je potrebno oštetiti domaćina. Kod drugog pogotka oglasićemo se nakon pregledanog video snimka i sve sporne detalje ćemo javno izneti.
Svakako, ko gubi ima pravo da se ljuti, ali samo ako gubi dostojanstveno, bez nakaradnih sudijskih odluka i igranki koje su krenule sa početkom drugog dela takmičenja, i svi dobro znamo ko ih sprema.
Takođe, sudije su podelile Svrljigu 7 kartona, 2 crvena i 5 žutih.
Ukoliko je FSRIS-u nepotreban FK Svrljig u ligi iz opštinskog mesta, sa odličnom infrastrukturom pozivamo ih da ostanu nemi na naše vapaje.
Najbezbolnije je da predstavnici sudijske organizacije i FSRIS pogledaju snimke koje ćemo izbaciti i utakmicu uopšte i donesu konačnu odluku. Najrealnije je suspendovati pomenute sudije koji su dobro poznati po ovakvom ,,dirigovanom“ suđenju.
Danas smo krenuli i nećemo stati dok pravdu i istinu ne isteramo na videlo.
Pozivamo gospodina Dulovića iz Bora da nam javno kaže ko mu delegira sudije, da li je to fizičko lice ili neko iz Saveza.
FK Svrljig, iako mali klub, pokušaće da istera sve do kraja, u cilju i manjih klubova koji nemaju podršku i pomoć sudija.
Inače, za kraj, podsećamo vas da je Bratislav Jović na utakmici protiv Cara bio pomoćni sudija koji je sugerisao da Uroš Žikić dobije crveni karton.
Toliko o tome.
Do sledećeg viđenja,
Do sutra, kada ćemo objaviti video priloge.
Saopštenje dostavljamo medijima na objavu.
⚽️Sportski pozdrav⚽️
🟦⬜️FK Svrljig🟦⬜️

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom