Odlična vest

Grad Niš dobio sadnice u okviru akcije ,,Za šumu u tvom kraju“ (VIDEO)

Sadnica, ilustracija, foto: pexels

U okviru akcije „Za šumu u tvom kraju“, novog ciklusa ozelenjavanja, Grad Niš je dobio više od 60 sadnica drveća koje je donirao DDOR iz Novog Sada, a koje će doprineti očuvanju prirode i stvaranju zelenijeg okruženja za buduće generacije.

Sadnji novog drveća u ulici Miloje Leshjanina i na novom trgu kod Beogradske kapije prisustvovala je i pomoćnica gradonačelnice za komunalne delatnosti Vladislava Ivković. Ona je zahvalila kompanijama koje pomažu u očuvanju životne sredine.

Prema njenim rečima, jedan od prioriteta Grada je ozelenjavanje, kao i novi parkovi i drvoredi. Izgrađen je novi park kod tržnog centra „Delta planet“ i rekonstruisani su parkovi kod Suda i kod Pravnog fakulteta. Sledeće godine, očekuje se rekonstrukcija najvećeg parka Čair.

Nebojša Bogdanović, direktor filijale DDOR Niš, ističe da su oni do sada pomagali raznim sportskim i kulturnim manifestacijama, kao i kroz donacije protivgradnih raketa. Sada su odlučili da pomognu u poboljšanju životne sredine. Ovog puta kompanija je u akciji ozelenjavanja.

U prethodne tri godine posađeno je više od 5.000 sadnica širom grada.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom

COVID 19

U Srbiji potvrđeno 107 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Kultura i umetnost

Otvorena izložba „Borba za srpsku državnost i slobodu srpskog naroda“ u Nišu

Do 35 godina starosti

Raspisan konkurs za prijem kandidata iz građanstva na kurs za podoficire