Бесплатне саднице за пошумљавање

Државна Управа за шуме понудила је бесплатно садни материјал грађанима који желе да на својим поседима већим од пет ари засаде дрвеће, објављено је у позиву на сајту Управе која је део Министарства пољопривреде.

Илустрација, дрво, зеленило, фото: Wheattree, преузето са сајта: Pixabay.com
Илустрација, дрво, зеленило, фото: Wheattree, преузето са сајта: Pixabay.com

Грађани који имају шумско земљиште са доказом о власништву могу да се обрате најближем регистрованом шумском расаднику и тако пријаве за добијање садног материјала.

За бесплатне државне саднице могу да се пријаве и грађани који имају пољопривредно земљиште уз претходну обавезу да код Управе за пољопривредно земљиште Министарства пољопривреде добију сагласност за пошумљавање.

Уколико шумски расадник има на располагању одговарајући садни материјал закључиће уговор са грађанином по коме ће обавеза расадника бити да обезбеди садни материјал и пружи упутства, а грађанина да поштује упутства и посади саднице на свом земљишту.

Списак регистрованих шумских расадника којих у Србији има 55, са контактима, постоји на сајту Управе за шуме.

Трошак оваквог од државе подржаног начина садње сноси Буџетски фонд за шуме Србије, а право на подршку остварује се преко конкурса на којима учествују правна лица или предузетници који имају регистроване расаднике.

Извор: Домаћинска кућа

Прочитајте и ово:

Из ове категорије:

Prvi privatni radio u jugoistočnoj Srbiji!

Најновије на порталу

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

КО СУ ПОЗНАТЕ НИШЛИЈЕ?