Nišlija

Zoran Maksimović posvetio pesme Nišu i Niškoj Banji, mestima koja su mu u srcu

Zoran Maksimović Komeja

Zoran Maksimović Komeja, neumorni pesnik i tekstopisac, nastavlja da oplemenjuje srpsku muzičku scenu svojim dubokim stihovima, iako je stigao do drugog kraja sveta, u Ameriku. Rođen u niškom selu Malča 27. decembra 1948. godine, Zoran je oduvek bio vezan za svoju rodnu grudu.

Internet portal ,,Niške novine“ Zorana Maksimovića Komeju pozicionirao je u kategoriji ,,Poznate Nišlije“, jer mu svakako to mesto i pripada.

Mnogi su Zorana upoznali putem našeg medija, kao i drugih medija koji su u prethodnom periodu pisali o njemu.

U razgovoru sa novinarom Markom Miladinovićem, koji je intervjuisao Maksimovića, otkrivamo nove detalje oko pesama koje su obeležile jednu eru, promovisale i promovišu Niš i ovaj deo Srbije.

Maksimović je moj dobar prijatelj, veoma mi je drago što je pristao da sa nama podeli kako je pisao pesme, kako ih danas piše, odakle dolazi ta inspiracija, u ovim godinama. Kada sam razgovarao sa njim bio sam siguran da Srbija i svet treba da upoznaju Zokija. Maksimović je svih ovih godina bio u senci svojih pesama, potpisan kao autor, ali ništa više od toga. Rešio sam da sa njim napravim jedan duži intervju, da razgovaramo o muzici, tekstovima, nadahnućima, ali i životu u Americi i Srbiji, ističe Miladinović za Niške novine.

Sa više od 50 narodnih pesama koje odjekuju na radio stanicama širom Srbije i regiona, Maksimović je zasluženo stekao reputaciju kao talentovani pesnik čije reči dodiruju srca slušalaca. Njegovi stihovi nisu samo poetski izrazi mašte, već autentična svedočanstva o stvarnom životu, porodici, domovini i životu u inostranstvu.

Iako je pretrpeo lične tragedije, poput gubitka dva sina, Zoran Maksimović nije dozvolio da ga to obeshrabri u stvaranju. Naprotiv, svakodnevno se hrabro suočava sa životom i nastavlja da piše, inspirišući se životom i ljudima oko sebe.

Jedna od njegovih popularnih pesama, posvećena Niškoj Banji, i danas se rado sluša, ali Zoran ne miruje. I dalje mu nadolaze nove ideje, i godine ga ne sprečavaju da nastavi da stvara. Njegovi stihovi ostaju oda ljubavi prema Srbiji i njenom narodu, a njegova dela dodiruju srca i duše svih koji ih čitaju ili slušaju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

COVID19

Batut: Poslednjih sedmica povećan broj zaraženih koronavirusom

Auto-moto

U Srbiji se proizvodi Fiat Grande Panda

COVID se vratio?!

U GRČKOJ VELIKI BROJ ZARAŽENIH KORONOM

Prelepo mesto

SRPSKI AMAZON NA 20 KM OD NIŠA – OVAKO IZGLEDA KUPANJE U PRAVOM RAJU! (FOTO)