Svaka čast

KPZ Niš donirao opremu porodilištu

Ilustracija, šivaća mašina, foto: pexels, arhiva

Uprava za izvršenje krvičnih sankcija Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije saopštila je danas da je uprava Kazneno-popravnog zavoda u Nišu donirala Klinici za ginekologiju i akušerstvo u tom gradu opremu koju su u krojačkom pogonu ovog zavoda sašili osuđenici koji su stekli sertifikat za krojenje i šivenje.

Reč je o 400 čaršava, 200 kompresa i 100 navlaka za radnu površinu koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije u niškom porodilištu.

Uprava KPZ Niš je obezbedila materijal koji je pogodan za sterilizaciju, dok su osuđenici u krojačkom pogonu sašili potrebnu opremu.

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević rekao je da je dobrobit žena i dece obaveza celog društva, pogotovo u situacijama koje mogu da budu osetljive za njih i njihove porodice.

Carević je zahvalio svim osuđenicima na humanoj misiji darivanja, koja, kako je podsetio, nije prva, budući da su oni pomogli niškom porodilištu i kada su se 2018. godine priključili akciji kupovine pokretnog inkubatora za bebe.

Osim mogućnosti da nastave prekinuto školovanje, osuđenici u KPZ Niš mogu da završe sertifikovanu obuku za deficitarna zanimanja, poput obuke za varioce, pekare, stolare, krojače, građevinske limare, vodoinstalatere, kao i za poslove ofset štampe.

Osuđenici su prošle godine po prvi put, uz još pet kazneno-popravnih zavoda, učestvovali na trećem onlajn Svetskom prvenstvu u šahu za osuđenike i osvojili visoko 11. mesto u nadmetanju sa predstavnicima 50 država iz celog sveta.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom