Odlična vest

Nova industrijska zona na lokaciji nekadašnje EI Niš

Momirović, foto: M.M.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović najavio je danas da će Niš, na lokaciji nekadašnje EI, dobiti novi biznis inkubator, koji će pružiti podršku lokalnoj ekonomiji i otvoriti put ka novim mogućnostima za građane i privrednike.

Momirović je, nakon završene druge sednice Radne grupe za stručnu analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije u Nišu, preneo da je bilo reči o otklanjanju prepreka u poslovanju privrednih subjekata koji posluju na lokaciji ovog bivšeg giganta.

On je rekao da je cilj da se prevaziđu svi problemi sa kojima su se susrele te kompanije, kako bi se na ovom prostoru napravio novi moderan biznis inkubator, koji će biti razvojna šansa za ovaj grad i čitav region.

Ministar je naveo da na prostoru bivše Elektronske industrije u Nišu danas uspešno posluje nekoliko firmi, kojima će biti omogućen dalji razvoj poslovanja na ovoj lokaciji, čime se stvara temelj za novu modernu industrijsku zonu u Nišu.

Prema njegovim rečima, ta nova industrijska zona biće centar za razvoj novih preduzetničkih ideja i podsticanje ekonomskog rasta kroz nove investicije i otvaranje radnih mesta.

To neće biti samo prostor za poslovanje, već i za inovacije, kao i prilika za mlade preduzetnike iz Niša da ostvare svoje poslovne vizije, dodao je Momirović.

On je naglasio da je Niš danas moderan grad u kojem se odvijaju radovi na proširenju i modernizaciji aerodroma, a uskoro kreću i intenzivniji radovi na izgradnji brze pruge, koja će predstavljati efikasnu vezu sa celom zemljom i regionalnim privrednim centrima.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski iskazala je zahvalnost ministru na angažovanju sa ciljem da se u Nišu reše višedecenijski problemi domaćih privrednika koji posluju na lokaciji Elektronske industrije Niš.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom