Колективни уговор за запослене у комуналној делатности

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић потписао је данас Посебан колективни уговор за јавна предузећа у комуналној делатности, којим ће бити обезбеђени једнаки услови у свим локалним самоуправама, као резултат партнерског односа и социјалног дијалога.

Уговор је потписан са репрезентативним синдикатима у комуналној делатности организованим за територију Србије – Синдикатом запослених у комунално-стамбеној делатности Србије и Гранским синдикатом јавних саобраћајних и комуналних делатности „Независност”.

Момировић је тим поводом истакао да је ресорно министарство остварило успешну сарадњу у социјалном дијалогу са репрезентативним синдикатима, а у циљу заштите и унапређења равноправног положаја и статуса запослених у комуналном сектору.

Он је као заједнички циљ Владе и репрезентативних синдиката навео бољи увид у пословање предузећа у комуналној делатности, одрживо пословање предузећа и заштиту запослених у послу којим се баве.

Према његовим речима, закључењем овог уговора наставља се партнерски рад на побољшању положаја запослених, као и стандарда и квалитета услуга које се пружају грађанима.

Посебни колективни уговор за јавна предузећа у комуналној делатности на територији Србије примењиваће се до 26. марта 2024. године.

Извор: Влада

Прочитајте и ово:

Из ове категорије: