Svaka čast!

STUDENTI UNIVERZITETA U NIŠU I OVE GODINE DAROVALI SU NAJMLAĐE PACIJENTE UKC NIŠ

Foto preuzeta sa sajta UKC Niš, www.kcnis.rs

Tradicionalno, Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Nišu, organizovao je humanitarnu akciju i pripremio poklon paketiće za najmlađe pacijente niškog Univerzitetskog kliničkog centra povodom predstojećeg dana Svetog Save.

Ovogodišnjoj akciji, niškim medicinarima, priključile su se i kolege sa ostalih fakulteta Univerziteta u Nišu, a sve u saradnji sa Studentskom konferencijom Univerziteta Srbije (SKONUS).

„Ove godine smo pripremili paketiće za sve klinike na kojima se leče deca. Naš cilj jeste da ih obradujemo i da im olakšamo boravak u bolnici. Veliko je zadovoljstvo da se ova akcija proširila i da su učešće uzeli svi fakulteti, još deset fakulteta Univerziteta u Nišu. Iz godine u godinu je sve veći odaziv kako studenata tako i naših sugrađana uopšte. Ono što posebno razlikuje ovu akciju od prethodnih jeste što smo novčani prilog uplatili i deci sa Kosova i Metohije kojima nismo lično odneli paketiće ali smo prikupili novac od kog će im naše kolege napraviti paketiće“, rekla je Aleksandra Ilić predsednica Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Rukovodilac Klinike za pedijatriju UKC Niš prof.dr Jelena Vojinović smatra da ova akcija ima višestruku korist.

„Naša deca koja se leče rado primaju darove koji im puno znače tokom bolničkog lečenja ali mislim da jednako znači i ovoj većoj deci ,studentima, koji kroz ovu akciju i kroz boravak u okviru praktične nastave se druže sa malim pacijentima učeći, a ovog puta i darujući ih. Duboko verujem da jedan ovakav humani čin doprinosi unapređenju akademskog kvaliteta svakog akademca i budućeg intelektualca ovog društva. Nažalost, ove zime smo posebno puni zbog velikog broja različitih respiratornih infekcija i problema koje deca zbog njih imaju, tako da je paketića trebalo više nego ikada i ovi mladi ljudi su ih obezbedili za svu decu“, istakla je prof.dr Vojinović.

Ove godine , paketići su obezbeđeni za decu na svim klinikama koje zbrinjavaju najmlađe pacijente, pa su pored pacijenata Klinike za pedijatriju, Klinike za dečiju hirurgiju, ortoipediju i traumatologiju, paketići obezbeđeni i za pacijente na ORL klinici, Centru za zaštitu mentalnog zdravlja i Klinike za rehabilitaciju.

„Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim mladim kolegama koji su organizovali ovu akciju upravo zato što hospitalizacije naših pacijenata nisu kratke .Nisu to lečenja koja traju jedan, dva ili tri dana, vrlo često ta deca leže po više nedelja , tako da im ovakva pažnja zaista znači“, naglasio je rukovodilac Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju doc.dr Dragan Zlatanović.

Studenti su mališanima koji se leče u Univerzitetskom kliničkom centru darovali preko 100 paketića. Svaki paketić sadrži slatkiše, slaniše, sokiće, čokoladu, društvenu igru, školski pribor, slikovnicu, bojanku i sve ono što može obradovati jedno dete.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom