Uhapšena profesorka i pet studenata zbog korupcije!

Policija Srbije, arhiva

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višem javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo primanja mita i pet osoba zbog davanja mita.

Uhapšena je M. A. (1972) redovni profesor na Akademiji strukovnih studija „Južna Srbija“ u Leskovcu i pet studenata ove akademije.

Kako se sumnja, M. A. je od osumnjičenih studenata primila 30.000 dinara tako što im je omogućila da polože ispit prepisivanjem.

Ona je studentima davala blanko radove, koje bi oni popunjavali prepisivanjem i te radove ocenjivala, dok je njihove originalne radove uništavala.

Za polaganje ispita na ovaj način osumnjičeni studenti su profesorki davali novac u iznosu od 5.000 do 10.000 hiljada dinara, u zavisnosti od ocene.

Osumnjičenoj M. A. je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, dok je protiv pet studenata podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Vera

Uskršnji post 2024. počinje 18. marta

Velika suma novca! ! !

Doljevčanin stekao sedam miliona evra utajom poreza i prevarama u Nemačkoj! UHAPŠEN U NIŠU

Politika je...

SVRLJIG: Na lokalne izbore u koaliciji SNS-SPS-ZAVETNICI

Obaveštenje za vozače

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja od 11. do 17. marta