Ovo je broj prijavljenih

Plivanje za Časni krst u Nišu

U petak, 19. januara, Gradska opština Medijana organizuje tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst na otvorenom bazenu SC Čair u Nišu, s početkom u 12 sati.

Ovogodišnje plivanje će biti posebno uzbudljivo jer će se, pored 38 prijavljenih učesnika, takmičiti i predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova PU-Niš, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije.

Prvih 19 plivača, koji dobiju zdravstvenu potvrdu o psiho-fizičkoj spremnosti, imaće priliku da se nadmeću za Časni krst u ovom tradicionalnom plivačkom događaju.

Posebnu pažnju privlače četiri hrabre dame koje će plivati za Bogojavljenski krst, od kojih je najmlađa takmičarka svega 18 godina. Sa svojih devet puta učešća, najstariji učesnik, rođen 1970. godine, predstavlja iskusnog plivača u ovoj tradiciji.

Pobednik ovog nadmetanja dobiće bogatu nagradu koja uključuje novčani iznos od 50 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak. Prigodne nagrade obezbeđene su i za sve učesnike, dodatno doprinoseći duhu zajedništva i sportskog nadmetanja.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom