Hronika

Uhapšena grupa koja je organizovala prostituciju u Beogradu

Policija Niš, foto: Niške novine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili pet članova organizovane kriminalne grupe.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u vezi sa krivičnim delom posredovanje u vršenju prostitucije uhapšeni su M. T. (1975), N. U. (1995), S. L. (1974), B. S. (1982) i M. T. (1986).

Kako se sumnja, oni su od januara do početka decembra ove godine, radi sticanja finansijske koristi, organizovali oglašavanje za prostituciju preko sredstava javnog informisanja, učestvovali u posredovanju, potom podsticali i navodili na vršenje prostitucije više ženskih osoba na teritoriji Beograda.

Ženske osobe, koje su obezbeđivali za prostituciju, predavali su trećim licima – korisnicima usluga u pružanju seksualnih usluga, a novac pribavljen na ovaj način delili između sebe shodno zadacima i pokrivali troškove za ovu kriminalnu delatnost.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronađena je veća suma novca, više mobilnih telefona, laptop koji je korišćen za različite vrste evidencija, kao i sim kartice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom