Nova godina

Spektakularni novogodišnji doček u Nišu: Viki i Boban Zdravković

Doček, ilustracija, flajer

Građani Niša imaju razloga za radost jer će se ove godine doček Nove godine na glavnom gradskom trgu upotpuniti nekim od najomiljenijih lokalnih izvođača. Na dočeku 31. decembra, Nišlije će uživati u nastupima Bobana Zdravkovića i Violeta Viki Miljković, dok će dan ranije, 30. decembra, biti održan koncert legendarnog benda „Riblja čorba“.

Ova inicijativa proizlazi iz želje gradskih čelnika da prilagode novogodišnji program ukusu svojih sugrađana, prema rečima većnice za kulturu, Adriane Anastasov.

„Ove godine u gradu je bilo mnogo koncerata različitih žanrova, ali iz razgovora sa građanima zaključili smo da Nišlije najviše vole domaće snage za doček Nove godine. Zato smo odlučili da 30. decembra ugostimo ‘Riblju čorbu’, a za sam doček, 31. decembra, tu su Boban Zdravković i Violeta Viki Miljković“, izjavila je Anastasov.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, dodala je da će ukupni troškovi novogodišnjih nastupa, uključujući obezbeđenje, vatromet i postavljanje bine, iznositi 10.900.000 dinara.

Koncerte organizuje Niški kulturni centar.

Uzbuđenje oko praznika već je u punom jeku, a kako bi dodatno obogatili atmosferu, JKP „Parking servis“ počinje sa postavljanjem novogodišnje rasvete i dekoracije u petak, 1. decembra.

Grad će biti u potpunosti ukrašen za dve nedelje, a Turistička organizacija Niša će istog dana objaviti detaljan kalendar novogodišnjih događaja u gradu.

Unatoč tome što grad ove godine nije kupovao novu dekoraciju, ona će biti bogatija zahvaljujući donacijama. Većnica za kulturu i turizam izražava uverenje da će broj turista tokom novogodišnjih praznika biti veći u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo oko 10.000.

Niš se sprema da ugosti posetioce i svoje građane u prazničnom duhu, obećavajući nezaboravnu dočeku Nove godine.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom