Na planinama uskoro!

Evo kada nas očekuje prvi sneg

Sneg, ilustracija, pixabay.com

Kada pomislimo na prvi sneg, Zlatibor, Kopaonik i Stara planina su prve destinacije koje nam padnu na pamet. I sada, sa najavom Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), očekuje se da će ove planine uskoro postati omiljeni zimski raj.

Prema RHMZ prognozi, na Zlatiboru će prvi sneg prekriti predele od 14. novembra. Do tada, vreme će biti kišovito i prohladno, sa temperaturama oko deset stepeni Celzijusa.

Međutim, od 14. novembra, grafikon RHMZ-a donosi obećavajuće vesti: oznake za snežne padavine i pad temperature do nule su u planu. Svi ljubitelji zimskih čarolija moći će da se raduju prvom snežnom prekrivaču na prelepoj Zlatiborskoj visoravni.

Ali to nije sve! Kopaonik, još jedna popularna skijaška destinacija u Srbiji, takođe će doživeti svoje prve snežne dane dosta ranije. Već od početka meseca, padavine u vidu snega očekuju se u kontinuitetu tokom nekoliko dana.

Isto očekuje i Staru planinu, za koju ne možemo da se odlučimo kada je lepša, leti ili zimi..

Spremite svoje skijaške opreme, sankalice i tople kapute, jer sezona zimovanja je na pragu. Očekuje nas uživanje u svežem zimskom vazduhu i prelepim pejzažima na ove dve čarobne planine. Skijališta, sada je vaše vreme da zablistate!

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Dobra vest!

Završeni svi radovi na gasnoj interkonekciji Srbija–Bugarska

Šta mislite o tome?

MEDIJI: Engleska – Srbija, meč visokog rizika?!

Dobra vest

Penzionerima danas isplata jednokratne pomoći od 20.000 dinara

Povećanje poreza od 0,8 do 3,4%

Usvojena odluka o prosečnim cenama nekretnina u Nišu: Promene u poreskim stopama