Poljoprivreda

PODODBOR ZA POLJOPRIVREDU ODRŽAN NA POLJOPRIVREDNOM FAKULTETU! Miletić: Bez znanja nema imanja!

Sastanak Pododobra, foto: T.S.

Pododbor za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim i nerazvijenim područjima Republike Srbije, pod predsedničkom palicom narodnog poslanika Milije Miletića, održao je svoju sedmu sednicu na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu.

Na sednici, posebna pažnja posvećena je problemima bolesti stoke i pčela, kao i uticaju struke na kreiranje poljoprivrednih politika. Profesor dr Zoran Rajić, direktor Instituta za agroekonomiju, pozdravio je prisutne na sednici i izrazio zadovoljstvo što je Poljoprivredni fakultet domaćin ove ključne diskusije.

Direktor Uprave za veterinu, dr Miloš Petrović, izneo je detaljan izveštaj o merama za suzbijanje američke kuge pčela, šuštavca i afričke svinjske kuge, naglašavajući da su trenutno pod kontrolom.

Ispred Saveza pčelarskih organizacija Srbije, zamenik predsednika Radivoje Stojanović, istakao je ozbiljan problem pčelara – falsifikovani med, koji predstavlja ozbiljnu pretnju kako za pčelare, tako i za državu.

Milija Miletić je tokom sastanka naglasio potrebu za izdvajanjem sredstava za vakcinaciju grla protiv šuštavca, kako bi se oslobodili troškovi uzgajivača. Takođe, istakao je potrebu za finansijskom podrškom veterinarskim stanicama u brdsko-planinskim područjima, uključujući vozni park i neophodnu opremu.

Predsednik Pododbora se zahvalio profesoru Rajiću na gostoprimstvu i naglasio važnost uvažavanja stručnog mišljenja s Poljoprivrednog fakulteta u kreiranju politika koje će imati pozitivan uticaj na poljoprivrednike.

Sednici je predsedavao Milija Miletić, a prisustvovali su narodni poslanici, predstavnici Poljoprivrednog fakulteta, državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede, direktor Uprave za veterinu i zamenik predsednika Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom