Novi sistem

Mobilni operateri će podržati sistem „Pronađi me“ slanjem SMS poruka sa linkom do MUP-a

Igor Jurić, foto: PRVA TV

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić, najavio je danas da će od 1. novembra sistem „Pronađi me“, namenjen uzbunjivanju javnosti o nestaloj deci, imati podršku i mobilnih operatera. Prema njegovim rečima, svi mobilni operateri će od tog datuma poslati jednu SMS poruku koja će sadržati link, vodeći građane do sajta Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), gde će biti detaljno objavljeni podaci o nestanku deteta.

Jurić je objasnio da je u ograničenom broju karaktera SMS poruke nemoguće pružiti sve relevantne informacije o nestanku, stoga će link ka MUP-ovom sajtu omogućiti građanima da pristupe detaljnim podacima, fotografijama i informacijama o nestanku deteta.

Takođe, Aerodrom Nikola Tesla će na svojim bilbordima objavljivati informacije o nestanku deteta, dok će Putevi Srbije na auto-putevima umesto uobičajenog „Vozite pažljivo“ istaknuti informacije o nestanku.

Mediji i televizije će takođe biti uključeni u sistem „Pronađi me“ i biće obavezni da objave formatirani poster sa fotografijom nestalog deteta, njegovim imenom, prezimenom, mestom gde je poslednji put viđeno, kao i opisom odeće koju je dete nosilo u trenutku nestanka.

Ovaj novi sistem će omogućiti aktivno učešće građana u potrazi za nestalom decom, što će značajno poboljšati efikasnost i brzinu reakcije u takvim slučajevima.

Pročitajte i:

Najnovije vesti na portalu

Hitno saopštenje

Evakuiše se celo naselje u Nišu zbog uklanjanja bombe

Obaveštenje

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola saobraćaja

Dobro došli

Tradicionalno ,,Veče Svrljižana u Nišu” – 17. maja

Strašne priče

MRAMORSKO BRDO: Muškarac se razneo bombom